Iohannis reacţionează după ce Paul Stănescu a susţinut că şeful statului ar fi convins-o pe Dăncilă să candideze

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că i se pare „foarte ciudată abordarea” secretarului general interimar al PSD, Paul Stănescu, care a pretins că Viorica Dăncilă a fost convinsă să candideze la alegerile prezidenţiale după o discuţie tête-à-tête cu şeful statului, deşi anterior ar fi "bătut palma" cu el să nu facă acest pas.

Afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis a fost făcută în cadrul unei ample conferinţe de presă la Cotroceni, unde acesta a răspuns întrebărilor presei.

Reporter: A apărut astăzi în presă o informaţie conform căreia dumneavoastră aţi avut o discuţie cu Viorica Dăncilă, în momentul în care s-au făcut consultări la Palatul Cotroceni, pentru votul din Diaspora, spune Paul Stănescu, într-o declaraţie de presă, şi aţi fi avut o discuţie tête-à-tête cu doamna Dăncilă, aproximativ 20 de minute din care reiese faptul că aţi fi convins-o să candideze la alegerile prezidenţiale, să fie contracandidatul dumneavoastră. Vreau să vă întreb dacă aţi avut o astfel de discuţie şi dacă aţi convins-o, desigur, pe doamna Dăncilă să vă fie contracandidat în alegerile prezidenţiale?

Iohannis: Mi se pare foarte ciudată această abordare. Nu. PSD-ul a convins-o pe doamna Dăncilă să candideze şi cred că mai bine întrebaţi de acolo de ce au făcut-o, fiindcă rezultatul este bine-cunoscut.

Reamintim că secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă că, de comun acord cu Viorica Dăncilă, se convenise ca fosta şefă a social-democraţilor să nu candideze la alegerile prezidenţiale şi să nu organizeze un congres în 2019. Cu toate acestea, susţine Stănescu, Dăncilă avea să îşi schimbe deciziile la 180 de grade după o întrevedere tête-à-tête avută cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tête-à-tête, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord. Înţelegerea a durat foarte puţin, şapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici. După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, doamna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat“, a afirmat Paul Stănescu, citat de Realitatea de Olt.

Detalii aici