Stănescu: Bătusem palma cu Dăncilă să nu candideze la alegeri. După o discuţie tete-a-tete cu Iohannis s-a răzgândit

Paul Stanescu
Paul Stanescu (Epoch Times România)

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă că, de comun acord cu Viorica Dăncilă, se convenise ca fosta şefă a social-democraţilor să nu candideze la alegerile prezidenţiale şi să nu organizeze un congres în 2019. Cu toate acestea, susţine Stănescu, Dăncilă avea să îşi schimbe deciziile la 180 de grade după o întrevedere tete-a-tete avută cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tete-a-tete, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord. Înţelegerea a durat foarte puţin, şapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici. După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, doamna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat“, a afirmat Paul Stănescu, citat de Realitatea de Olt.

Baronul de Olt a precizat că, la un moment dat, Dăncilă a încercat chiar să îl elimine din partid.

„La un moment dat, doamna Dăncilă chiar a vrut să mă dea afară, să mă elimine din partid pentru că n-am făcut altceva decât să spun ce cred că este bine pentru partid. I-am spus că rămân devotat partidului, că nu amestec prieteniile atunci când este vorba despre partid. Sunt omul care reuşeşte să facă această diferenţiere atunci când e vorba de partid“, a precizat Paul Stănescu.