Iohannis, la un an de la victoria Euromaidanului: Aspiraţiile Ucrainei nu pot fi distruse de şenilele tancurilor

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
22.02.2015

La un an de la victoria protestatarilor pro-europeni din Ucraina care a dus la căderea regimului Ianukovici, preşedintele Klaus Iohannis, a scris, pe contul său de Facebook, că a fost martorul renaşterii unei naţiuni ale cărei aspiraţii nu pot fi distruse de şenilele tancurilor.

"Astăzi se împlineşte un an de la Revoluţia Demnităţii, când cetăţenii Ucrainei s-au mobilizat şi au ieşit în stradă împotriva unui regim corupt şi autoritar, care le amanetase destinul european. Gândul meu se îndreaptă cu respect către toţi cei care şi-au dat viaţa pentru libertate, în acele zile tumultuoase. Am văzut cum o naţiune renaşte şi cum aspiraţiile ei nu pot fi distruse de şenilele tancurilor", a precizat Klaus Iohannis.

În multe privinţe, eroii Euromaidanului au semănat cu eroii de la Timişoara sau Bucureşti, din 1989, susţine preşedintele, care a adăugat că, din păcate, încercările la care este supusă Ucraina, sunt departe de a se fi încheiat.

"În ultimul an, Federaţia Rusă a ocupat Crimeea, iar în estul Ucrainei se implică în destabilizarea acestei ţări. Sper ca negocierile de pace de la Minsk să fie respectate şi să pună capăt confruntării armate, care a dus deja la pierderea a mii de vieţi omeneşti şi la peste un milion de refugiaţi", a subliniat Klaus Iohannis.

Ca preşedinte al României, Iohannis pledează pentru soluţia diplomatică în rezolvarea acestui conflict, astfel încât Ucraina să fie un stat stabil, democratic, suveran, căruia să i se respecte integritatea teritorială.

"La manifestările de azi, de la Kiev, sunt reprezentat de consilierul meu pentru securitate naţională, George Scutaru. Pe 17 martie, mă voi reîntâlni cu preşedintele Petro Poroşenko, cu prilejul vizitei mele oficiale în Ucraina", a mai afirmat Klaus Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor