Iohannis a respins propunerea lui Ponta pentru Transporturi. Premierul "a luat foc"

Victor Ponta şi Klaus Iohannis
Victor Ponta şi Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

UPDATE. Premierul Victor Ponta a anunţat, pe contul său de Twitter, că a luat decizia de a-l propune pe Iulian Matache pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

"În baza deciziei BPN al PSD am decis să-l propun pe dl Iulian Matache pentru funcţia de Ministru al Transporturilor! Îi urez succes", a scris Victor Ponta.

Iulian Matache este, în prezent, secretar de stat în cadrul Ministerul Transporturilor.

* * *

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus din funcţia de ministru al Transporturilor, însă a luat decizia de a respinge propunerea premierului pentru această funcţie.

Şeful statului i-a transmis premierului, printr-o scrisoare, "decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor", reiese dintr-un comunicat de presă remis de Administraţia Prezidenţială

Iohannis i-a solicitat premierului Ponta desemnarea unei alte persoane care să întrunească condiţiile necesare pentru a fi numită în funcţia de membru al Guvernului.

În replică, Victor Ponta le-a declarat jurnaliştilor că a sperat că va scăpa de regimul lui Traian Băsescu, pentru că numai în perioada aia se proceda aşa - se luau deciziile politice în funcţie de ambiţia personală.

"Ştiţi care e problema? M-am mai întâlnit cu chestia asta la Traian Băsescu. Ieri a zis că vom colabora instituţional, azi l-a respins pe Fifor. Dacă poţi să apreciezi pe cineva, trebuie să fii specialist. Mă îndoiesc că domnul Iohannis e specialist în Transporturi. Portofoliul de la Transporturi e al lui PSD. Nu credeam că ne întoarcem la vremurile lui Traian Băsescu. L-au avut (PNL - n.r.) pe Ludovic Orban la Transporturi, cred că e de 100 de ori mai bun Fifor", a declarat Victor Ponta, citat de b1.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne