Lăzăroiu, despre PSD şi alegerile prezidenţiale "inedite" din 2019

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Dacă aş fi în locul PSD, m-aş concentra în chestiunea succesiunii mai degrabă pe numele candidatului la alegerile prezidenţiale din 2019, pentru că, deşi mai sunt patru ani până atunci, aceste alegeri au ceva inedit, a declarat analistul politic Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial.

"Cum am mai explicat, prezidenţialele de peste patru ani au ceva inedit. E pentru prima oară când de la prezidenţiale la parlamentare avem doar un singur an. Altfel zis, cine dă preşedintele în 2019 numai printr-o mare prostie poate pierde alegerile din 2020. Aşadar în 2019 se joacă următorii 4-5 ani de guvernare.

Strategic, pentru PSD e important să rămână în opoziţie până-n 2019 ca să-şi mărească şansele de a câştiga. Mai ales că e posibil să rămână un partid izolat pe scena politică încă o vreme (deci va fi greu să facă o alianţă câştigătoare până atunci). N-o văd pe Rovana prezidenţiabilul din 2019. Nici pe Zgonea şi nici pe Dragnea.", a opinat Sebastian Lăzăroiu.

În ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta, fostul consilier prezidenţial susţine că acesta depinde mult de soarta juridică a dosarului/dosarelor pe care le are.

"Sigur că o achitare i-ar da vânt în pânze, dar asta e greu de prevăzut. În plus, cu cât va sta mai departe de partid, cu atât mai greu îi va fi să revină. Probabil că de asta ar fi mai interesat acum de un preşedinte de paie care să-i ţină locul cald un an, doi ani sau trei, cine ştie...", a continuat analistul politic.

O întoarcere a Corinei Creţu la terminarea mandatului de comisar ar fi, din perspectiva acestuia, o variantă interesantă pentru prezidenţiale, în ideea că ar putea căpăta între timp mai multă anvergură.

"Ideal însă ar fi ca PSD să-şi pună de pe acum un şef care să scoată partidul din era demult apusă şi să-l tracteze pe un val favorabil în 2019 şi poate să fie el însuşi/ea însăşi candidat. Nu ştiu cine ar putea fi acest om. În orice caz, opusul lui Iohannis ar trebui să fie", a concluzionat Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne