Iobagii primesc tain electoral - "Plăsuţa" de 18 kg de alimente pentru 6,5 milioane de "defavorizaţi"

(TED ALJIBE / AFP / Getty Images)

Printr-o stranie "coincidenţă" nu mai puţin de 6,5 milioane de persoane, "cele mai defavorizate", vor primi pachete de 18 kile de alimente exact în perioada alegerilor prezidenţiale, între octombrie si noiembrie, reiese dintr-un anunţ de licitaţie organizată de Ministerul Fondurilor Europene la 20 septembrie, relatează curentul.info.

Guvernul României anunţă că intenţionează să furnizeze pachete cu alimente în cadrul Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane. Din caietul de sarcini rezultă că se asigură un număr minim de 6.652.986 pachete cu alimente care vor fi furnizate şi transportate primăriilor, valoarea contractului fiind de aproximativ 100 milioane de EURO.

Primarii vor împărţi astfel pachete de alimente în plină campanie electorală pentru turul al doilea la prezidenţiale, conţinând făină, mălai, ulei, zahăr, paste făinoase, conserve de carne şi pate, cântărind 18 kilograme fiecare pachet.

Mai mult decât atât, data apariţiei anunţului pentru licitaţie este 20 septembrie 2014, data trimiterii fiind 19 septembrie iar data depunerii ofertelor este 2 octombrie 2014, ceea ce înseamnă că rămân doar 12 zile pentru pregatirea ofertelor. Potriviti legii, o licitaţie deschisă are un termen de 52 zile până la depunere, iar o licitaţie deschisă accelerată are un termen de depunere de 37 de zile, astfel că această grabă a autorităţilor nu are acoperire legală şi poate stârni suspiciunea că este generată de alegerile prezidenţiale care urmează.

Furnizarea pachetelor cu alimente la centrele de distribuţie ale primăriilor se va face în maximum 45 de zile de la semnarea contractului, după cum urmează : 20% din totalul de pachete contractate, în primele 15 zile, 40% în următoarele 15 zile şi - 40% în ultimele 15 zile.

Astfel că, între 3 octombrie, a doua zi după data limită a depunerii ofertelor, şi turul al doilea la prezidenţiale, sunt exact 45 zile.