Insurecţia comunistă din SUA continuă în Portland: Incendii, pătrunderi ilegale în tribunale

Noi violenţe cauzate de extrema stângă în Portland, Oregon
Noi violenţe cauzate de extrema stângă în Portland, Oregon (Nathan Howard/Getty Images)

Demonstranţi au încercat să intre peste noapte într-un tribunal al Statelor Unite din Portland, în timp ce forţele federale au fost din nou nevoite să stăvilească mulţimile pe străzile oraşului.

Materiale video din cel mai mare oraş al statului Oregon înfăţişau sute de persoane adunate pe treptele tribunalului. Grupul a folosit maşini, motociclete şi biciclete pentru a bloca străzile din jur, potrivit Biroului Poliţiei Portland.

La un moment dat, revoluţionarii de stânga au început să ia cu asalt clădirea. Au început să spargă placajele montate pe pereţii exteriori ai clădirii folosind ciocane şi alte unelte. Mulţi dintre revoluţionari erau înarmaţi cu bâte şi scuturi şi purtau căşti şi măşti împotriva gazelor lacrimogene.

Marţi, în jurul orei 12:45, mulţimile au spart placajele şi au început să spargă geamuri cu obiecte metalice, spărgând cel puţin o fereastră.

În acelaşi timp, forţele federale au folosit gaze lacrimogene şi muniţie pentru a controla mulţimea şi a potoli atacurile. Ca răspuns, manifestanţii au aruncat cu pietre, sticle şi alte proiectile către forţele de ordine, potrivit oficialilor Poliţiei.

În centrul oraşului, unii dintre revoluţionari au spart un magazin de bijuterii şi au furat obiecte de valoare din interior.

În general, forţele de poliţie au evitat să se angajeze în ciocniri cu manifestanţii. La insistenţele primarului Ted Wheeler, Poliţia a tăiat orice linii de comunicare cu forţele federale care ar fi putut interveni.

Frontul de Eliberare a Tineretului PNW, un grup legat de extrema stânga Antifa, a declarat pe social media că „forţele federale tocmai au fost învinse fizic de către protestatarii care au încercat să elibereze o persoană arestată în Portland.”