Mii de persoane protestează în Londra împotriva uciderii lui George Floyd

George Floyd comemorat în locul în care a fost omorât în timpul arestării sale, Minneapolis, Minn., 28 mai 2020
George Floyd comemorat în locul în care a fost omorât în timpul arestării sale, Minneapolis, Minn., 28 mai 2020 (Stephen Maturen/Getty Images)

Mii de oameni s-au adunat miercuri în centrul Londrei pentru a protesta după moartea lui George Floyd în Minneapolis, au notat reporterii Reuters.

Mulţimea a scandat „fără dreptate, fără pace” şi „viaţa neagră contează” (black lives matter, numele unei organizaţii americane coagulate după incidente în care persoane de culoare şi-au pierdut viaţa în altercaţii cu poliţia).

Mulţi dintre protestatari purtau măşti roşii. Unele pancarte aveau sloganuri precum: „Marea Britanie nu este nevinovată: mai puţin rasist este încă rasist” şi „Rasismul este o problemă globală”. Alţii au scandat „George Floyd”.

Unele slogane îi criticau pe preşedintele american Donald Trump şi pe premierul britanic Boris Johnson.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe