Kovesi: O să ne continuăm treaba. Cât vom fi lăsaţi, pentru că noi ne luptăm cu mafia!

În timp ce Tudorel Toader susţine că DNA nu a mai fost controlat de ani buni, deci se impune o evaluare, Kovesi arată că instituţia pe care o conduce a fost inspectată de peste 120 de ori şi a ieşit bine.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

Împinsă de RTV în centrul unui nou scandal de amploare, Kovesi reiterează faptul că nu va demisiona şi susţine că tinta nu este ea ca persoană, ci problema este eficienţa DNA, care îi exasperează pe infractori.

"Nu eu sunt problema. Problema este eficienţa DNA. Ea îi disperă pe unii care vor ca noi să nu ne mai facem treaba. Eficienţa DNA e problema. Orice procuror-şef ar fi, este sau va fi, dacă va fi eficient, va fi şi el o problemă.

De aceea suntem atacaţi, de aceea mafia ne atacă, de aceea sunt presiuni, de aceea sunt hărţuiri, pentru că suntem eficienţi. Dacă nu investigam pe nimeni, dacă nu ne atingeam de nimeni, toată lumea ne lăuda şi ar fi fost foarte bine. Am deranjat persoane care au deţinut funcţii importante, care au deţinut averi importante. Este un asalt asupra DNA pentru eficienţă", a declarat Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Şefa DNA a mai precizat că a discutat subiectul cu colegii săi şi DNA va continua să se lupte cu mafia.

''Am discutat despre acest subiect cu colegii mei. Nu o să cedăm. Eu nu o să cedez. Ei nu o să cedeze. O să ne continuăm treaba. Cât vom fi lăsaţi, pentru că noi ne luptăm cu mafia''.

Întrebată despre relaţia sa cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în contextul în care acesta a anunţat că îi va evalua activitatea, Kovesi a declarat că nu a mai discutat cu acesta din primăvară şi că nu i s-au cerut explicaţii după difuzarea înregistrării la RTV.

"Avem o relaţie instituţională, nu am fost solicitată să dau niciun fel de explicaţii. Am avut o singură întâlnire, când a fost acea evaluare legată de decizia CCR. În rest nu mi s-a cerut niciun punct de vedere, nicio explicaţie cu privire la cele întâmplate în ultima vreme în DNA. (...) Nu am avut nicio discuţie din primăvară", a precizat şefa DNA.

Cât despre faptul că Toader a afirmat că DNA nu a fost controlat de ani mulţi, Kovesi susţine contrariul.

"Dacă ne raportăm la perioada pentru care suntem acum controlaţi, am avut din partea CSM, prin Inspecţia judiciară, peste 120 de controale. Au fost 126 de controale pe chestiuni punctuale şi 8 controale tematice. Nu s-au găsit difuncţionalităţi în ceea ce priveşte activitatea noastră", a declarat şefa DNA.

Interviul integral poate fi citit aici