Încă un edil PSD "stăpân" peste primărie. Voluntar al campaniei "Fără Penali", agresat verbal şi fizic

Primarul PSD al comunei bihorene Holod a ţipat la voluntarii campaniei Fără Penali şi i-a dat afară din instituţie, afirmând că aceştia nu au dreptul să îi spună ce trebuie să facă el în primăria LUI.
(photos.com)
Loredana Diacu
29.08.2018

Primarul PSD al comunei bihorene Holod, Ioan Horga, l-a agresat fizic şi verbal pe unul dintre cei doi voluntari veniţi la primărie pentru a depune dosarul cu semnăturile pentru campania „Fără penali în funcţii publice”. Incidentul nu este singular. Reamintim că, în aceeaşi zi, alţi voluntari USR au fost bătuţi şi înjuraţi de un primar, tot PSD, din Argeş, din acelaşi motiv, relatează digi24.ro.

"Atunci când ne-am întâlnit cu primarul era deja foarte nervos, fusese anunţat că urmează să venim şi când ne-a văzut a început să ţipe şi să ne dea afară din primăria lui. I-am explicat cu calm că am adus cele 29 de semnături ale locuitorilor din comună şi că el este obligat prin lege să le primească. Însă a început să ne înjure şi să ţipe la noi că: nu îi spunem noi ce să facă în primăria lui şi că dacă cetăţenii au semnat, tot cetăţenii să le valideze. A luat cele patru dosare cu semnături şi le-a aruncat pe jos. Apoi ne-a apucat de umăr şi ne-a împins afară, pe mine şi colegul meu", a relatat Adi Rujea, voluntarul bruscat şi înjurat de primar.

De partea sa, primarul PSD Ioan Horga susţine că el s-a purtat „frumos” cu cei doi voluntari, dar recunoaşte că nu a vrut să primească dosarul cu semnăturile, deoarece nu ştie în ce calitate ar putea Primăria pe care o conduce să le valideze.

„Ce să facă Primăria cu listele alea? În ce calitate să le înregistreze, să verifice dacă oamenii ăia (n.r. – semnatarii) există sau nu, dacă semnăturile sunt valabile sau nu?”, a declarat edilul, care susţine însă că s-a purtat „frumos” cu cei doi orădeni. „Nu vorbiţi prostii, că vă dau martor, era omul de la Biroul Agricol. Ei nici nu s-au prezentat. Le-am zis că nici nu ştiu în ce calitate să le înregistreze Primăria. Nu-i treaba mea, le-am zis. Dar eu frumos am vorbit cu ei”, a declarat Horga pentru eBihoreanul.

Având în vedere agresiunile ce au avut loc în ultima perioadă contra celor care depun dosarele de semnături, USR anunţă că va depune "plângeri penale împotriva tuturor primarilor care vor refuza să valideze semnăturile oamenilor şi îi vor agresa pe cei care merg să depună dosarele. Astfel de acţiuni sunt intolerabile, iar abuzatorii şi cei care cred că primăria le aparţine vor fi daţi în judecată”.

Reamintim că ieri un primar PSD din judeţul Argeş - Ciolan Emilian - i-a luat efectiv la bătaie pe membrii USR care s-au dus să depună semnăturile pentru iniţiativa cetăţenească "Fără Penali în Funcţii Publice".

"S-a întâmplat în urmă cu doar câteva minute. Primarul PSD Ciolan Emilian din comuna Dărmăneşti, judeţul Argeş, i-a luat la bătaie pe colegii noştri care s-au dus să depună dosarele cu semnături pentru iniţiativa #FărăPenali. Colegii au sunat la 112 şi acum sunt la poliţie şi dau declaraţii. Nu este singurul incident care s-a întâmplat astăzi în judeţul Argeş. În comuna Aninoasa, primarul, tot de la PSD, nu a acceptat înregistrarea cererii pentru depunerea dosarelor cu semnături şi i-a dat afară din clădire pe colegii noştri de la USR Argeş", a transmis USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor