Judecătoarea acuzată de sprijinirea traficanţilor se plânge că DIICOT a înregistrat-o când se droga în prezenţa copiilor săi

Ana Maria Chirilă (Youtube Screenshot)
Loredana Diacu
07.05.2024

Ana Maria Chirilă, judecătoarea suceveană acuzată de trafic de droguri şi sprijinirea activităţilor infracţionale ale unor traficanţi ar putea scăpa de câteva probe din dosarul de luare de mită în care este acuzată. Magistratul spune că mai multe proceduri nu au fost respectate în mod legal atunci când s-au strâns probe împotriva ei.

Este vorba despre înregistrări audio şi video din apartamentul judecătoarei fără ca aceasta să ştie. Magistrata susţine că i-a fost încălcat dreptul la intimitate, relatează Realitatea TV.

Dacă Curtea Constituţională va admite sesizarea, instanţa ar putea fi nevoită să excludă deci o serie de probe administrate de DIICOT în dosarul acesteia. Printre acestea se numără şi filmările în care Ana Maria Chirilă este prezentată în timp ce consumă droguri alături de interlopi.

Dacă probele vor fi excluse din dosar, judecătorul ar putea trimite dosarul înapoi la DIICOT, pentru refacerea rechizitoriului, în cazul în care se constată că unele acuzaţii nu se mai susţin.

Judecătoarea mai acuză că în cadrul anchetei nu i-au fost protejaţi copiii deoarece informaţiile potrivit cărora femeia s-ar fi drogat de faţă cu ei au fost făcute publice.

Procurorii secţiei speciale a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au indicat şase zile în care judecătoarea şi-a pus casa la dispoziţie unor consumatori de droguri din cercul de prieteni, iar în unele cazuri ar fi consumat şi ea “prin prizare”. Mai grav este că au fost situaţii când consumul de droguri se făcea în prezenţa celor trei copii minori ai Anei Maria Chirilă, relatează Monitorul de Suceava.

“A deţinut în locuinţa sa din mun. Suceava cantităţi nedeterminate de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, droguri din care a consumat în mod repetat atât singură, cât şi împreună cu alte persoane. Faptele inculpatei Ana Maria Chirilă constând în aceea că a pus la dispoziţia numitului (..) comandându-i achiziţionarea de droguri de mare risc, iar în intervalul orar 18.00–22.45, i-a oferit acestuia droguri de mare risc din cele achiziţionate ca urmare a comenzii sale, consumând împreună cu acesta în locuinţa sa din mun. Suceava, în condiţiile în care în imobil se aflau şi cei trei copii minori, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Potrivit sursei citate, după ce a ajuns în cercul acestor traficanţi de droguri, şi nu numai, Ana Maria Chirilă s-a transformat rapid într-un pilon puternic de susţinere şi sprijinire a traficanţilor.

Mai mult, magistrata îşi sfătuia prietenii inculpaţi să fugă în Italia, ţara în care fug mulţi infractori care vor să scape de extrădare. Relaţiile dintre femeia care poza în apărătoarea dreptăţii şi traficanţii de droguri erau atât de apropiate, încât era iubita unuia, şi chiar a botezat copilul unui inculpat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor