În R. Moldova au fost anulate examenele de absolvire pentru elevii claselor a IX-a şi a XII-a

Elevi la examen
Elevi la examen (abcjuridic.ro)

Parlamentul Republicii Moldova a anulat joi, examenele naţionale de absolvire a programelor de studii în învăţământul general, sesiunea 2020 susţinând proiectul de lege înaintat de Guvern cu scopul de a preveni riscul de îmbolnăvire cu ”COVID-19” şi a asigura securitatea, protecţia vieţii şi sănătăţii absolvenţilor.

Pentru elevii care finalizează clasa a IX-a şi, respectiv, clasa a XII-a vor fi eliberate certificate de studii gimnaziale, respectiv, diplome de bacalaureat cu medii anuale la disciplinele şcolare şi media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), cu calcularea notelor pentru probele de examen în baza notelor obţinute pe parcursul claselor VII-IX sau pe parcursul claselor de liceu.

Notele pentru probele de examen vor reprezenta media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a mediilor anuale obţinute de elevi pe parcursul claselor VII-IX, respectiv a claselor X-XII la disciplinele respective.

Elevii din clasele a IX-a, a XII-a care nu reuşesc să finalizeze acest an de studii cu medii anuale la disciplinele şcolare şi media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), precum şi restanţierii din anii precedenţi vor putea susţine examenul în următoarea sesiune, în funcţie de evoluţia situaţiei pandemice şi în condiţiile stabilite de Ministerul educaţiei, culturii şi cercetării.

Legea privind anularea examenelor naţionale de absolvire a programelor de studii în învăţământul general, sesiunea de examene 2020, va intra în vigoare odată cu publicarea acesteia în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe