Ziarul de Gardă chemat în instanţă de Igor Dodon pentru articolul „Vacanţele de lux ale preşedintelui”

Igor Dodon, petrecând vacanţa în Maldive
Igor Dodon, petrecând vacanţa în Maldive (Ziarul de Gardă)

Preşedintele Igor Dodon a acţionat în judecată Ziarul de Gardă, pentru că a scris în luna ianuarie despre vacanţele de lux ale acestuia. Prima şedinţă de judecată este stabilită de instanţă pentru data de 19 mai 2020.

Şeful statului reclamă faptul că publicarea în articolul „Vacanţele de lux ale preşedintelui” a imaginilor din vacanţele sale din Maldive şi Seychelles, în perioada în care era deputat în Parlamentul R. Moldova, i-ar fi încălcat dreptul la viaţa privată.

Şeful statului a fost deranjat în special de publicarea informaţiei că în 2018, familia sa a fost cazată în unul dintre cele mai luxoase hoteluri din peninsula grecească Halkidiki - „Pomegranate Wellness Spa Hotel”. Preşedintele ar fi fost cazat într-o vilă de lux amplasată pe teritoriul hotelului, în care doar o noapte de cazare poate costa chiar şi 20 de mii de euro.

„Trebuie să spuneţi mulţumesc că vă fac publicitate şi nu cer cotă din vânzări”, a explicat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde”, de vineri, 15 mai, motivul intentării procesului în judecată însă nu a răspuns la întrebarea redacţiei Ziarului de Gardă care informaţie din articolul „Vacanţele de lux ale preşedintelui” nu corespunde realităţii.