În Moldova a fost deconspirată o reţea de droguri importate din China

Pastile Ecstasy
Pastile Ecstasy (politia.md)

Poliţia Republicii Moldova anunţă că pe parcursul a două săptămâni au efectuat, împreună cu procurorii, 183 de percheziţii în 27 de raioane ale republicii care au vizat persoanele implicate în trafic de droguri pe întreg teritoriul ţării. Astfel, în cadrul operaţiunii au fost reţinute 25 de persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani, aceştia având rolul de organizatori şi intermediari la comercializarea drogurilor.

Totodată, în cadrul operaţiunii Antidrog, poliţiştii au ridicat peste 35 kg de droguri de diferite tipuri: 4 kg de droguri sintetice (PVP), 10 kilograme de marijuana, 10 litri de opium acetilat sau produse derivate, 3 litri de precursori, 650 de pastile Ecstasy, 6 kilograme de plante de mac, 2 kilograme de produse etnobotanice, mai multe doze cu conţinut al substanţelor psihotrope, heroină, o seră cu plante de cânepă şi plante uscate de cânepă pregătite pentru prelucrare.

Potrivit oamenilor legii, valoarea totală a drogurilor sechestrate s-ar estima la 15 000 000 lei.

În cadrul percheziţiilor, forţele de ordine au mai depistat şi ridicat 4 arme de foc (pistoale) şi peste 250 de cartuşe de luptă, cartuşe oarbe, o grenadă, staţii radio, echipament de camuflare şi deghizare.

De asemenea, a fost deconspirată activitatea unei reţele criminale bine organizate şi specializate în comercializarea online a drogurilor în proporţii deosebit de mari. Substanţele narcotice şi metoda de distribuire online către consumatori, fiind importate în RM din China prin Federaţia Rusă şi Ucraina.

Dacă suspecţii vor fi găsiţi vinovaţi ei riscă închisoare de la 7 la 15 ani.