În Japonia există un iaz cu nuferi ce pare ieşit direct dintr-un tablou de Monet (video)

Grădina din Giverny căreia pictorul francez impresionist Claude Monet i-a dedicat ultimii săi 30 de ani - reprezentând centrul producţiei sale artistice - are un demn rival oriental, situat între munţii care înconjoară Seki, în prefectura Gifu, Japonia.

Iazul cu nuferi situat în prefectura Gifu, Japonia
Iazul cu nuferi situat în prefectura Gifu, Japonia (captură video)

Culorile acestui iaz par să iasă direct din una dintre picturile artistului. Asemănările dintre creaţiile pictorului şi peisajul acestui loc sunt dincolo de orice imaginaţie. La desăvârşirea lucrării participă şi crapii Koi, plini de culori, care trăiesc în aceste ape cristaline, şi care încântă vizitatorii templului şintoist (sau shinto) Nemichi.

Aici, crinii de apă colorează apele limpezi înconjurate de vegetaţie luxuriantă, la fel ca într-un tablou. Un mic exemplu de natură neatinsă, alimentată de izvoare de munte şi protejată de munţii din împrejur, îşi poate merita titlul de cel mai frumos lac din lume.

Crinii de apă (Nuferii)

Lucrarea lui Claude Monet înfăţişează grădina cu flori a artistului, de la Giverny, ce a reprezentat centrul producţiei sale artistice în ultimii săi 30 de ani. Crinii de apă fac parte dintr-o serie de 250 de picturi în ulei. Multe dintre aceste tablouri au fost pictate în timp ce artistul suferea de cataractă. Multe tablouri ale lui Monet se află expuse în muzeele din întreaga lume. Picturile din seria Crinii de apă au fost foarte apreciate, Bazinul cu nimfe fiind vândut cu frumoasa sumă de 41 milioane de lire sterline.