În Filipine, pisicile respectă distanţarea socială impusă de virusul Wuhan

Pisici
Pisici (Foto: Coleen Joice Aquino)

Pe lângă pasiunea pentru cutii, pisicile au şi una secretă: cea a cercurilor şi a spaţiilor delimitate pe sol. Fenomenul a fost observat în faţa unui magazin din Quezon City, în Filipine, unde unele pisici fără stăpân au ocupat cercurile desenate pe asfalt în apropierea standurilor unui magazin alimentar cu scopul de a menţine distanţarea socială.

(Foto: Coleen Joice Aquino)

(Foto: Coleen Joice Aquino)

O situaţie cu adevărat amuzantă, mai ales pentru cei care cred că pisicile sunt rebele, absolut deloc fidele regulilor sau comenzilor date de oameni.

Există o explicaţie?

Pur şi simplu, pisicilor le place să stea în cercuri. Iar cele din faţa magazinului din Quezon City au dimensiunile potrivite, precum şi o poziţie privilegiată în faţa mâncărurilor, pe care sunt forţate să le miroasă de departe şi să nu le atingă.

Obiceiul se datorează însăşi naturii pisicii care, fiind în general animal de pradă, vede într-un cerc desenat pe pământ un spaţiu delimitat sigur, capabil să-i insufle un fel de sentiment de protecţie.

Oricare ar fi motivul pentru care o fac, pisicile care acţionează responsabil social au atras atenţia multor trecători, iar fotografiile lor fac înconjurul reţelelor de socializare.

Mai multe informaţii: Cats In The Philippines Are Practicing Social Distancing Too As They Are Spotted Sitting On Circle Marks In A Market; Let’s all follow the example of these cats expertly social distancing while visiting a market

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură