"Împăratul" Vlasov respiră aerul libertăţii. A fost eliberat condiţionat din puşcărie

"Excelenţa sa" Mihail Vlasov, sau "Împăratul", cum era supranumit fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a fost eliberat din închisoare.
Mihail Vlasov, preşedinte CCIR.
Mihail Vlasov, preşedinte CCIR. (Captură Youtube)

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost eliberat condiţionat din închisoare. Decizia luată vineri de magistraţii Tribunalului Vaslui este una definitivă.

În iunie 2015, "Împăratul" - care fusese prins în flagrant luând mită 200.000 de euro de la un om de afaceri - a fost condamnat la 5 ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ulterior, în noiembrie 2016, Curtea Supremă l-a condamnat din nou pe Vlasov la doi ani închisoare cu executare într-un alt dosar în care era acuzat că a dat mită pentru a-şi trece în subordine Registrul Comerţului.

Instanţa a contopit cele două condamnări şi a rezultat o pedeapsă finală de 5 ani şi 8 luni de închisoare, din care Vlasov a executat doi ani şi trei luni la Penitenciarul Vaslui, la care se adaugă o lună în arest preventiv şi alte două luni în arest la domiciliu.