Igor Munteanu: Guvernul R. Moldova trebuie să adopte un Plan anticriză în comun cu opoziţia

Igor Munteanu, deputatul Platformei DA
Igor Munteanu, deputatul Platformei DA (parlament.md)
Ştefan Sârbu
14.04.2020

Deputatul Platformei DA Igor Munteanu solicită Guvernului Republicii Moldova adoptarea unui Plan anticriză economică în vederea creării unei viziuni comune, de consens.

„Nu împărtăşim principii care dezbină, ci măsuri şi intervenţii de urgenţă în economie, care să asigure echitate, eficienţă, optimizare. Acceptaţi colaborarea cu partidele parlamentare de opoziţie în spiritul consensului pe care orice stat trebuie să-l genereze, mai ales în crize adânci”, a declarat acesta marţi, în cadrul unui briefing de presă.

Parlamentarul a menţionat că în prezent este nevoie de un ”moratoriu asupra politicii”, dar nu pe discuţii politice (pentru că asta ar însemna dictatură sau putinism) dar pe folosirea abuzivă a banilor publici în scopuri propagandistice:

„30 mln lei pentru Memorialul 'Eternitate', covoare şi maşini de lux, aplicaţii IT care nu-şi au nici un rost. Havuzuri şi milioane de lei achitate unor judecători care au obosit să tot aştepte procurorii, care le-ar fi putut confisca averile agonisite prin fraudă”, a adăugat expertul precizând că aceşti bani „furaţi de la gura copiilor” lipsesc din spitale.

În context, deputatul Platformei DA a cerut reluarea regimului de alimentare a copiilor din familiile vulnerabile, care au rămas fără mese asigurate în şcolile închise pe durata pandemiei, mai ales a celor din clasele primare.

În opinia lui Igor Munteanu, cei circa 30 mii de copii din familiile vulnerabile care aveau prânzurile asigurate din partea bugetului de stat ar trebui să-şi primească ajutorul sub forma unor pachete alimentare, organizate prin intermediul Autorităţilor Publice Locale, din banii deja alocaţi de stat ori realocaţi pentru aceste nevoi vitale. „Asta înseamnă urgenţa de a interveni în condiţiile unei stări excepţionale.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor