Igor Dodon: Traian Băsescu – asul din mânecă al Partidului Democrat

Coalizarea partidelor de centru dreapta ar fi deja vizibilă, deoarece PL, PDM, PAS şi PDA au declarat că vor boicota referendumul din noiembrie, împotriva primarului Dorin Chirtoacă, afirmă şeful statului.
Traian Băsescu preşedintele de onoare a PUN din R. Moldova
Traian Băsescu preşedintele de onoare a PUN din R. Moldova (facebook.com)

Igor Dodon susţine că Acţiunile Partidului Democrat (PDM) din această toamnă, orientate împotriva instituţiei prezidenţiale, ar constitui o pregătire pentru alegerile parlamentare din 2018. Pas cu pas, democraţii pregătesc terenul politic şi diplomatic pentru o largă coaliţie post-electorală de dreapta, aşa cum au declarat democraţii în repetate rânduri, inclusiv prin vocea speakerului Andrian Candu. “Băsescu e un alt as din mânecă al democraţilor.”

“De această dată, constatăm că democraţii acceptă să facă alianţe politice nu doar cu PAS şi PDA, ci şi cu forţe declarate unioniste ca PL sau PUN, dacă acestea vor trece în Parlament. A fost menţionat şi numele lui Traian Băsescu, drept politician cu care democraţii ar forma o alianţă”, comentează şeful statului pe pagina sa de socializare menţionând că asemenea intenţii ar trăda adeziunea camuflată a guvernării de la Chişinău pentru proiectul unionist, al cărui principal exponent este anume Traian Băsescu.

În opinia preşedintelui, coalizarea partidelor de centru dreapta ar fi deja vizibilă, când PL, PDM, PAS şi PDA au declarat la unison că vor boicota referendumul din 19 noiembrie din Chişinău, împotriva primarului “corupt şi unionist” Dorin Chirtoacă. Acesta e un antrenament pentru parlamentare, când toată dreapta va avea aceeaşi agendă politică.

“Înţelegem că guvernarea doreşte din nou să joace cartea geopolitică în alegerile parlamentare din 2018, pentru a convinge Occidentul să ofere susţinere şi totodată să le impună celor din PAS, PDA şi PL necesitatea unei coaliţii de dreapta”, a concluzionat Igor Dodon avertizând că socialiştii vor lua majoritatea parlamentară, iar PDM se va pomeni în opoziţie, unde va suporta consecinţele acţiunilor sale din prezent.

Menţionăm că speakerul Parlamentului Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni de la TVC 21 a declarat că nu vede nicio problemă în faptul că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, ar putea ajunge cu Partidul Unităţii Naţionale (PUN) în Legislativul de la Chişinău, în cazul în care îşi va recăpăta cetăţenia R. Moldova. De asemenea, Candu nu a exclus că şi el ar putea ajunge în Parlamentul de la Bucureşti. Oficialul nu a confirmat, dar nici nu a infirmat faptul că ar fi unionist, dar a precizat că se poate ajunge în situaţia "în care să nu ne mai dăm seama că trăim în două state diferite". Mai mult, acesta a mai punctat că Partidul Democrat este gata să se aşeze la masa discuţiilor cu toate partidele pro-occidentale din R. Moldova, inclusiv cu PUN-ul lui Anatol Şalaru şi Traian Băsescu dar în niciun caz, democraţii nu vor face o coaliţie cu PSRM după alegerile din 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe