Igor Dodon după decizia Curţii Constituţionale: Alegerile anticipate ar putea avea loc la toamnă

Dacă până la mijlocul lunii iunie nu va fi numită conducerea Parlamentului, Igor Dodon susţine că va semna decretul de dizolvare a legislativului şi de stabilire a datei alegerilor anticipate.
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/dodon igor)

Curtea Constituţională a Moldovei a decis miercuri că şeful statului nu poate înainta un candidat pentru funcţia de premier, în condiţiile în care nu există organele de conducere ale Parlamentului.

În context, Igor Dodon a declarat că va semna decretul de dizolvare a legislativului şi de stabilire a datei alegerilor anticipate dacă până la mijlocul lunii iunie nu va fi numită conducerea Parlamentului.

„Acest scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, dat fiind că există riscuri de stopare a proiectelor investiţionale în infrastructură, apariţia unor riscuri în sistemul bugetar, amânarea creării Guvernului şi a desfăşurării alegerilor locale”, a scris preşedintele pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a precizat, pentru agenţia de presă rusă TASS, că alegerile anticipate ar putea avea loc, „cel mai probabil, la toamnă”.

În cadrul unei emisiuni televizate, preşedintele a ţinut să reitereze că „în cazul în care Blocul ACUM ar anunţa mâine că e gata să o voteze pe Zinaida Greceanîi în calitate de speaker, atunci socialiştii, chiar în aceeaşi zi, se vor întâlni cu membrii blocului şi vor crea grupurile de lucru”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe