Maia Sandu: PSRM „caută nod în papură” pentru a nu vota legile care ar duce la dezoligarhizarea statului. Îi este frică de regim şi Plahotniuc

Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (europalibera.org)

În contextul în care între Partidul Socialiştilor şi Blocul ACUM nu au avut loc discuţii în vederea formării unei coaliţii de guvernare şi începerii lucrului noului legislativ, moldovenii au început deja să se întrebe dacă are rost să mai creadă în succesul dialogului Blocului ACUM cu PSRM. „Atât timp cât n-a fost dizolvat Parlamentul, noi facem tot ce putem ca să votăm aceste legi şi ca să începem dezoligarhizarea statului”, a explicat preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

Întrucât Blocul ACUM insistă pe iniţiativele sale de dezoligarhizare a statului Republica Moldova, Maia Sandu a menţionat că atâta timp cât regimul va controla Republica Moldova, nimic bun nu se poate întâmpla pentru cetăţeni, motiv pentru care Blocul ACUM este în continuare în căutarea tuturor posibilităţilor de a elibera ţara de sub regimul oligarhic.

„Aşa cum am zis de fiecare dată, indiferent de declaraţiile iresponsabile ale altor actori politici, noi spunem că suntem deschişi în continuare să discutăm şi să votăm legile care ar permite eliberarea instituţiilor statului din captivitate.

Noi am venit cu clarificări, inclusiv am făcut un angajament public că reprezentantul Blocului ACUM care este delegat pentru a fi votat în funcţia de preşedinte al Parlamentului îşi va da demisia imediat după votarea acestor legi, astfel încât socialiştii nu pot să ne mai învinuiască acum că suntem interesaţi de funcţii. Noi suntem interesaţi de votarea unor iniţiative extrem de necesare pentru Republica Moldova, care să nu permită alunecarea totală a ţării în dictatură”, a declarat co-preşedinta Blocului ACUM în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, Sandu a ţinut să specifice că odată ce Partidul Socialiştilor „caută nod în papură” şi tot felul de justificări pentru a nu vota legile care ar duce la dezoligarhizarea statului, electoratul său îşi va face propriile concluzii. Între timp, Blocul ACUM continuă să creadă tot mai mult că socialiştilor le este frică de regim şi de Plahotniuc şi de aceea vin cu tot felul de justificări în acest sens.

În cadrul mitingului de 1 Mai, organizat de PSRM în centrul Chişinăului, socialiştii au aprobat o rezoluţie specificând că „PSRM este convins că orice adoptare a legilor antioligarhice ar fi posibilă numai în cadrul unei coaliţii de guvernare stabile, în caz contrar Republica Moldova se va confrunta din nou cu haos şi cu sărăcie”.

În acest context, Maia Sandu a ţinut să puncteze că, de fapt, haosul este deja peste tot în ţară, la fel şi sărăcia este prezentă, acestea fiind argumente false folosite de socialişti.

Totodată, politiciana a menţionat că „dimpotrivă eliberarea instituţiilor statului ar permite ca statul să înceapă să funcţioneze în interesul cetăţenilor, inclusiv să reducă sărăcia, să creeze locuri de muncă acasă, să le redea oamenilor încrederea în Republica Moldova, pentru că, în timp ce noi discutăm, oamenii pleacă, oamenii nu văd nicio perspectivă acasă şi pleacă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe