Bucureşti: Târgul Produselor Tradiţionale româneşti, la Romexpo

Târg produse tradiţionale
Târg produse tradiţionale (Epoch Times România)

Toţi cei care vor veni la Romexpo, pe aleea principală, de joi şi până duminică vor putea fi protagonişti ai unui festin tradiţional cu bucate alese din zonele Ardealului, Bucovinei sau Munteniei, la cea de-a XI-a ediţie din 2012 a Târgului de Produse Tradiţionale.

De la şuncă, slănină, cârnaţi afumaţi, şuncă împănată, zacuscă, murături după reţetă bunicii, castane coapte şi până la gogoşi aromate, miere de albine bio, dulceţuri, prăjituri şi ciocolată de casă, alune şi migdale pralinate, mere glazurate - pe toate le veţi găsi la Romexpo începând de joi, 29 noiembrie şi până duminică, 2 decembrie.

Printre cei aproape 50 de participanţi care-şi vor etala produsele pe Aleea Negustorilor se află şi Dioszegi Tibor din Sfântu Gheorghe care povesteşte cu mândrie:

„Anul trecut, am obţinut Recordul Mondial pentru cea mai mare pâine - de 126 kg - la „Zilele oraşului Sfântu Gheorghe”. Anul acesta, am realizat la INDAGRA cea mai mare pâine din Bucureşti de 77 kg. Deţinem, de asemenea, recordul pentru cel mai mare gulaş din lume de 1.100 de litri. Afacerea este la bază una de familie, iar firma are în prezent o brutărie şi o carmangerie cu 200 de angajaţi.”

Vizitatorii care vor veni la târg vor mai fi îmbiaţi de către negustori cu: magiunul de Topoloveni, singurul produs tradiţional românesc certificat de UE, vinuri alese de diverse sortimente de la Pietroasele, legume de grădină conservate sub formă de murături sau zacuscă, caş afumat, caşcaval de casă, costiţă de oaie, brânză de burduf, telemea de oaie, cârnaţi de oaie, slănină fiartă cu usturoi şi multe altele.

"Noi cumulăm vizitatorii tuturor evenimentelor care au loc în perioada respectivă la Romexpo, de exemplu săptămâna trecută, la Târgul de carte Gaudeamus au fost peste 50.000 de vizitatori. Pot fi şi câteva mii, pot fi şi 60. 000. de exemplu, în această perioadă mai au loc alte trei evenimente: Târgul Cadourilor de Crăciun, Antique Market şi KIDEX Baby Boom", a precizat Alexandru Trăistaru pentru Epoch Times.

În ceea ce priveşte vânzările, producătorii nu se declară niciodată pe deplin mulţumiţi şi spun mereu că "Se putea şi mai bine".

"Producătorii îşi doresc tot timpul vânzări mai mari şi este normal să fie aşa. În general vând cel mai bine cei care îşi expun produsele la primele 20 de căsuţe, cele mai apropiate de intrare. Au acolo de la brânzeturi, mezeluri, sarmale şi până la miere. În general cei care au închiriat prima oară aceste căsuţe participă la toate ediţiile târgului, ca să-şi păstreze locul de vânzare tot timpul", a mai declarat Alexandru Trăistaru pentru Epoch Times.

Program de vizitare:

29 noiembrie - 1 decembrie, de la 10.00, la 19.00.

2 decembrie - de la 10.00, la 18.00.

Preţul unui bilet este de 10 lei.

În aceeaşi perioadă, la Romexpo, se vor desfăşura Târgul Cadourilor de Crăciun, Antique Market şi KIDEX Baby Boom.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne