Huliganii microbişti ruşi, opriţi să mai călătorească în străinătate

Rusia a semnat sâmbătă o convenţie a Consiliului Europei potrivit căreia microbiştii violenţi vor fi restricţionaţi să părăsească ţara, a raportat agenţia de ştiri RIA Novosti.
Scenă din timpul ciocnirilor violente între microbişti şi forţele de ordine în oraşul Marsilia, sudul Franţei, 11 iunie 2016 (Captură Foto)
Andrei Popescu
05.07.2016

O Convenţie a Consiliului Europei, semnată deja de 14 ţări, prevede că cei care comit infracţiuni sau tulbură liniştea publică în timpul meciurilor de fotbal vor fi restricţionaţi să călătorească în străinătate.

Un număr de microbişti ruşi, inclusiv cei arestaţi luna trecută în Franţa şi Germania pentru provocarea de violenţe în timpul Campionatului European de Fotbal din 2016, vor fi supuşi acestor restricţii şi li se vor interzice să viziteze stadioane străine, conform documentului.

Semnatarii convenţiei fac schimb de informaţii, precum date personale ale fanilor, şi, totodată, au căzut de acord în ceea ce priveşte cooperarea poliţiştilor pentru asigurarea securităţii la jocurile internaţionale de fotbal.

Alte zece ţări, inclusiv Marea Britanie şi Germania, iau în considerare semnarea convenţiei, a raportat ziarul Kommersant.

Luna trecută, Duma de Stat a Rusiei a aprobat crearea unei liste negre cu cei mai periculoşi microbişti ruşi, cărora nu li se va mai permite să participe la evenimente sportive în masă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor