Hilde Brandl: Turismul, greu lovit de pandemie. Cum poate întoarce România situaţia în favoarea sa?

Hilde Brandl (Facebook / Hilde Brandl)
Loredana Diacu
27.04.2020

2020 va fi cel mai prost an pentru turismul mondial din ultimii 70 de ani, atrage atenţia Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.

Astfel, sute de milioane de oameni şi-au amânat concediile şi excursiile de teama noului virus chinezesc, iar cele mai afectate au fost călătoriile externe. Românii nu fac excepţii, iar în ultimele două luni au fost amânate zeci de mii de concedii în străinătate, de la destinaţii exotice scumpe până la destinaţii mai ieftine în jurul graniţelor, reaminteşte Brandl, potrivit căreia există şi o parte pozitivă a situaţiei, şi anume, românii pot reinventa să facă turism în ţara lor.

„Putem însă vedea şi un lucru pozitiv de aici: românii pot reînvăţa să facă turism în România, o destinaţie de vacanţă mai ieftină, mai sigură şi cu siguranţă mai la îndemână. Miile de hoteluri şi de pensiuni din România vor veni cu siguranţă cu oferte pentru a atrage turiştii, iar asta poate fi o oportunitate pentru noi toţi să cheltuim banii în ţară şi să susţinem turismul românesc”, explică Brandl, în comunicatul remis Epoch Times.

Liderul liberal mai subliniază că la nivel global pierderile din turism vor fi de zeci de miliarde de dolari.

„La nivel global, peste 50 de milioane de oameni care lucrează în industria turismului îşi vor pierde locul de muncă anul acesta. Nu avem cifre exacte pentru România însă cele mai optimiste previziuni vorbesc despre zeci de mii de locuri de muncă directe şi indirecte”, arată Brandl.

Turismul în ţările europene va suferi cele mai mari pierderi.

„În mod evident, continentul cel mai afectat este Europa, urmat de continentul nord-american. Spre exemplu, doar în Italia se preconizează pierderi de peste 20 de miliarde de dolari. O altă ţară ce va fi afectată enorm este Franţa, ţară în care în luna martie a avut zile în care gradul de ocupare a camerelor de hotel a fost de doar puţin peste 3%, un procent de neimaginat pentru Hexagon”, explică Brandl.

„România are numeroase destinaţii turistice uimitoare, iar dacă vom alege ca în acest an să mergem în ţară vom susţine atât bugetul statului cât mai ales miile de antreprenori şi zecile de mii de angajaţi români care lucrează în industria de turism”, mai spune Brandl.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor