Heather Nauert numită de Trump ca viitor ambasador al SUA la ONU

Heather Nauert, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american
Heather Nauert, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american (Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a desemnat-o pe purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, drept următorul ambasador al SUA la ONU, potrivit RFE/RL.

Trump a făcut anunţul vineri, în timp ce părăsea Casa Albă pentru o călătorie în Kansas City.

Nauert, care a lucrat la ABC şi Fox News ca moderatoare şi corespondentă, o va înlocui pe Nikki Haley, care a anunţat în luna octombrie că va demisiona din postul său de la ONU la sfârşitul acestui an.

„Ea este excelentă. Este cu noi de foarte mult timp. Este o susţinătoare de mult timp”, a declarat Trump reporterilor la începutul lunii noiembrie când a afirmat că se gândeşte serios să o numească pe Nauert ca succesoare a lui Haley.

Nauert, 48 de ani, s-a alăturat Departamentului de Stat ca purtătoare de cuvânt în aprilie 2017 şi a fost numită la începutul acestui an în funcţia de subsecretar interimar pentru diplomaţie publică şi afaceri publice.

Ea este o alegere neobişnuită pentru postul diplomatic de la ONU din moment ce nu are niciun fel de experienţă anterioară în domeniul politic sau al elaborării de legi.

Pentru a ocupa această funcţie, Nauert trebuie să fie confirmată de Senatul SUA, care rămâne sub controlul republicanilor după alegerile de mijloc de mandat din luna noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe