Halep campioană la fair play - Şarapova a vrut cu orice preţ să câştige

Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (WILLIAM WEST / AFP / Getty Images)
Flori Mladin
08.06.2014

Simona Halep a pierdut meciul cu Maria Şarapova, carea învins-o cu 6-4, 6-7, 6-4 şi a câştigat CupaSuzanne Lenglen la Turneul de Mare Şlem de la Roland Garros.

Dar Simona Halep este o mare jucătoare, câştigând respectul, admiraţia şi simpatia multor personalităţi din lumea tenisului şi mii de admiratori de pe toată planeta. Aceasta a jucat de la egal la egal cu o campioană care câştigase 7 premii la turnee de mare Şlem. Simona a învăţat mult din această finală, şi anume să aibă mai multă voinţă, hotărâre, devenind mai încrezătoare în puterile ei.

Specialiştii din tenisul mondial nu au trecut cu vederea, însă, arbitrajul sub aşteptări al francezului Kader Nouni, considerând că arbitrul a avantajat-o pe Maria Şarapova.

La finala turneului de la Roland Garros arbitrul Kader Nouni a lăsat jocul să curgă în favoarea Mariei Şarapova, tolerând întârzierile repetate ale acesteia.

Spre deosebire de Simona Halep care a reluat de fiecare dată jocul la timp, Şarapova şi-a permis pauze de 20 de secunde între servicii, rusoaica fiind avertizată abia în ultimul set.

Pe de altă parte, înaintea setului decisiv, Şarapova a plecat la vestiar şi a făcut o pauză foarte mare, ceea ce i-a permis să se odihnească şi să reia jocul.

Maria Şarapova a fost criticată de mulţi specialişti din tenis pentru comportamentul nesportiv de care a dat dovadă, pentru pauzele prelungite făcute cu acordul tacit al arbitrului de scaun.

Meritul Simonei Halep

Finala de la Roland Garros de anul acesta a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani, fiind pentru prima oară, din 2001, când finala feminină s-a disputat în trei seturi. Tenisul practicat de cele două sportive a fost de înaltă calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori prezenţi în tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier, dintre care mulţi au fost români au aplaudat de multe ori în picioare evoluţiile din teren.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor