Guvernul, somat să-l susţină pe Florin Barbu. Copiii românului, daţi în adopţie unui cuplu gay

Guvernul României trebuie să ia atitudine în cazul lui Florin Barbu, românul ai cărui copii au fost luaţi de statul britanic şi daţi în adopţie unui cuplu gay, a solicitat Federaţia asociaţiilor de români din Europa.
Florin Barbu, în greva foamei
Florin Barbu, în greva foamei (jurnalistii.ro)

Cerem Guvernului României să-şi apere cetăţenii din diaspora şi să intervină în cazul lui Florin Barbu, ai cărui doi copii au fost luaţi de autorităţile britanice în urmă cu doi ani şi urmează să fie daţi spre adopţie unei familii de homosexuali, a transmis luni, în cadrul unui comunicat de presă, Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE).

"Va rugăm să interveniţi în cazul cetăţeanului român Florin Barbu şi să facilităţi repatrierea copiilor care i-au fost confiscaţi în mod abuziv de către autorităţile din Anglia şi daţi spre adopţie unui cuplu de homosexuali. Florin Barbu este în Anglia din anul 2007. Pe data de 13 Martie 2014 cei doi copii ai lui, un băieţel de 5 ani şi o fetiţă de 8 ani i-au fost luaţi de către autorităţile din Regatul Unit pe motivul că în familia lor există certuri.

Între timp copiii au fost încredinţaţi temporar (urmând să devină definitiv) unei familii de homosexuali. Chiar dacă în acest moment părinţii sunt despărţiţi, au ajuns la un acord şi îşi doresc că ambii copii să fie daţi în creştere familiei lărgite din România", le-a transmis FADARE premierului Dacian Cioloş şi ministrului de Externe Lazăr Comănescu.

Federaţia asociaţiilor de români din Europa solicită pe această cale Ministerului de Externe şi Ministerului Muncii şi Familiei să înceapă de urgenţă procedura de repatriere a celor doi minori şi daţi sub îngrijire familiei din ţară.

"Vă mulţumim pe această cale pentru demersurile eficiente pe care le-aţi întreprins în cazul Bodnariu. Românii din diaspora înţeleg că legislaţia ţărilor în care locuiesc este diferită de cea din ţară si sunt de acord sa o pazeasca, însă FADERE a primit în ultimele luni mai multe sesizări în care ei povestesc despre abuzurile pe care administraţiile ţărilor în care au ales să trăiască le fac împotriva lor, de aceea cerem Guvernului României o prezenţa mai mare în rezolvarea acestor cazuri", se mai arată în comunicatul citat.

"Cu cât Guvernul României va fi mai prezent în apărarea drepturilor românilor din diaspora, cu atât abuzurile vor scădea, iar noi nu vom mai fi consideraţi că fiind ai nimanui", a declarat Daniel Tecu, preşedinte FADERE.