Guillaume Scheurer: Elveţia împărtăşeşte îngrijorările OSCE/ODIHR privind încălcările în timpul alegerilor din Moldova

Guillaume Scheurer, ambasadorul Elveţiei pentru Ucraina şi Republica Moldova
Guillaume Scheurer, ambasadorul Elveţiei pentru Ucraina şi Republica Moldova (radiochisinau.md)

Ambasadorul Elveţiei pentru Ucraina şi Republica Moldova, cu reşedinţa la Kiev, Guillaume Scheurer, a declarat că Elveţia împărtăşeşte îngrijorările observatorilor internaţionali privind încălcările care au avut loc în timpul alegerilor parlamentare din 24 februarie din R. Moldova.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Elveţiei, Scheurer a ţinut să specifice că ţara pe care o reprezintă a îndemnat autorităţile Republicii Moldova să analizeze situaţia pentru a consolida procesul democratic în stat şi pentru a spori încrederea în instituţiile statului, notează Radio Chişinău.

De asemenea, diplomatul elveţian mai susţine că ţara sa speră că la Chişinău va fi constituit un nou Guvern care să servească intereselor cetăţenilor şi care se va strădui să îmbunătăţească nivelul de trai şi să asigure prosperitatea tuturor moldovenilor.

În acelaşi timp, ambasadorul a menţionat că Elveţia a luat notă de concluziile preliminare ale OSCE/ODIHR cu privire la alegerile parlamentare din 24 februarie, adăugând că „Elveţia încurajează Republica Moldova să urmeze recomandările concrete ale ODIHR din raportul preliminar, precum şi alte recomandări internaţionale, cum ar fi cele ale Comisiei de la Veneţia de pe lângă Consiliul Europei”, se mai arată în comunicat.

Ambasadorul Elveţiei se află într-o vizită oficială la Chişinău, în perioada 13-14 martie. Guillaume Scheurer a avut întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, precum şi cu reprezentanţi ai forţelor politice şi membri ai comunităţii diplomatice.