Grupul de hackivişti Anonymous atacă zeci de website-uri oficiale israeliene

(Captură Foto)

Grupul de hackivişti Anonymous a atacat zeci de website-uri oficiale israeliene ca răspuns la decizia regimului din Tel Aviv de a elibera suspecţii implicaţi în incendierea unei locuinţe palestiniene în care au fost ucişi un bebeluş şi tatăl acestuia.

Aproximativ 54 de website-uri israeliene – inclusiv al biroului premierului, al armatei israeliene şi ale ministerelor de Externe şi Finanţe – au fost fost dezactivate de la Internet sau au avut diverse probleme tehnice timp de până la 12 ore după acel atac, a raportat marţi portalul de ştiri online Middle East Eye.

Ulterior, Anonymous a anunţat că atacul lor este un răspuns la decizia luată de “statul [israelian] criminal” de a-i elibera pe suspecţii din acest caz.

Luni, Tel Aviv i-a eliberat pe toţi cei care au fost reţinuţi în legătură cu incidentul care a avut loc în 31 iulie în satul Duma din Cisiordania, când un grup de colonişti evrei mascaţi au aruncat cu bombe incendiare asupra unei locuinţe palestiniene.

Un bebeluş în vârstă de 18 luni, Ali Dawabsheh, a fost ars de viu în acel atac, iar tatăl său, Sa’ad Dawabsheh, a murit săptămâna trecută în urma rănilor provocate.

Coloniştii, majoritatea înarmaţi, atacă în mod regulat satele şi fermele palestiniene şi incendiază moschee, plantaţii de măslini şi alte proprietăţi deţinute de palestinieni în Cisiordania.

În plus, forţele de securitate israeliene au arestat şi abuzat mii de copii în Cisiordania începând cu 1967, după ce Israelul a câştigat un război scurt de şase zile şi după ce a ocupat teritorii în regiune, arată un nou raport publicat de grupul nonprofit Military Court Watch din Cisiordania.

Peste o jumătate de milion de israelieni trăiesc în peste 120 de colonii construite de Israel după ocuparea teritoriilor palestiniene din Cisiordania şi Ierusalimul de Est în 1967.

ONU şi majoritatea ţărilor lumii privesc coloniile israeliene ca fiind ilegale deoarece teritoriile au fost capturate de Israel în timpul războiului din 1967 şi prin urmare sunt supuse Convenţiilor de la Geneva, care interzic construcţiile pe teritoriile ocupate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe