Armata israeliană bombardează o tabără de refugiaţi din Fâşia Gaza

Fumul se ridică în urma unei lovituri israeliene în estul oraşului Rafah, Fâşia Gaza, 1 august 2014.
Fumul se ridică în urma unei lovituri israeliene în estul oraşului Rafah, Fâşia Gaza, 1 august 2014. (Captură Foto)

Cel puţin patru persoane au fost rănite după ce armata israeliană a bombardat vineri tabăra de refugiaţi Nuseirat din Fâşia Gaza, a raportat agenţia de presă palestiniană Ma’an. Victimele au fost duse de urgenţă la spital cu ambulanţele.

Tabăra de refugiaţi găzduieşte aproximativ 66.000 de palestinieni.

Ziarul israelian Jerusalem Post a citat armata israeliană afirmând că avioanele sale de luptă au lansat un atac aerian împotrivă unei baze ce aparţine mişcării de rezistenţă palestiniene Hamas, care îşi are sediul în Gaza.

În plus, armata israeliană a mai declarat că atacul a avut loc ca răspuns la un presupus atac cu rachetă lansat din Gaza asupra Israelului în aceeaşi zi.

Israelul a lansat 4 războaie împotriva palestinienilor din Fâşia Gaza începând cu 2008.

Cea mai recentă agresiune a regimului din Tel Aviv împotriva Gaza a avut loc în iulie 2014. În acel război, care a durat 50 de zile, au fost ucişi peste 2.000 de palestinieni, incluzând mulţi copii şi femei, şi au fost rănite aproximativ 11.000 de persoane.

Luna trecută, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluţie prin care a cerut aducerea în faţa justiţiei a celor care au comis crime de război în timpul conflictului din vara anului trecut din Gaza.

De altfel, forţele de securitate israeliene au arestat şi abuzat mii de copii în Cisiordania începând cu 1967, după ce Israelul a câştigat un război scurt de şase zile şi după ce a ocupat teritorii în regiune, arată un nou raport publicat de grupul nonprofit Military Court Watch din Cisiordania, conform International Business Times.

Peste o jumătate de milion de israelieni trăiesc în peste 120 de colonii construite de Israel după ocuparea teritoriilor palestiniene din Cisiordania şi Ierusalimul de Est în 1967.

ONU şi majoritatea ţărilor lumii privesc coloniile israeliene ca fiind ilegale deoarece teritoriile au fost capturate de Israel în timpul războiului din 1967 şi prin urmare sunt supuse Convenţiilor de la Geneva, care interzic construcţiile pe teritoriile ocupate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe