Israelul eliberează suspecţii implicaţi în uciderea unui bebeluş palestinian

Doua locuinţe palestiniene au fost incendiate de coloniştii israelieni în satul palestinian Duma, 31 iulie 2015.
Doua locuinţe palestiniene au fost incendiate de coloniştii israelieni în satul palestinian Duma, 31 iulie 2015. (Captură Foto)

Israelul a eliberat toţi suspecţii reţinuţi în cadrul unor raiduri efectuate ca parte a unei anchete asupra incendierii unei locuinţe palestiniene, în care a murit un copil în vârstă de 18 luni şi tatăl acestuia, au declarat luni autorităţile.

Autorităţile israeliene nu au dezvăluit numărul celor reţinuţi în raidurile de duminică dimineaţa în coloniile evreieşti ilegale, ridicate în apropiere de satul palestinian Duma, din Cisiordania, unde a avut loc atacul cu bombe incendiare din 31 iulie.

Coloniile ilegale din Cisiordania sunt cunoscute pentru adăpostirea de extremişti evrei.

“Toţi cei arestaţi ieri [duminică] pentru interogare au fost eliberaţi”, a declarat o purtătoare de cuvânt a agenţiei israeliene pentru securitate internă Shin Bet, fără a oferi alte detalii.

Raidurile au avut loc într-un moment în care Israelul părea să ia măsuri pentru a suprima extremiştii evrei după atacul din Duma şi un atac desfăşurat în 30 iulie, la o paradă Gay Pride, în cadrul căruia 6 persoane au fost înjunghiate. O fată de 16 ani a murit în urma rănilor provocate de cuţit.

Cele două atacuri nu au avut nicio legătură între ele dar ambele au pus presiuni asupra autorităţilor şi guvernului israelian pentru a lua măsuri împotriva extremiştilor evrei acuzaţi că ar fi fost în spatele unei serii de crime motivate de ură şi a unor atacuri naţionaliste.

Pe lângă raidurile de duminică, trei presupuşi extremişti evrei au fost plasaţi într-o formă controversată de detenţie fără proces, o metodă folosită de obicei pentru palestinieni.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a etichetat atacul din Duma drept “terorism” şi a promis că va folosi toate mijloacele legale pentru a găsi vinovaţii. Totuşi, guvernul său a fost acuzat că este prea lent în privinţa abordării problemei extremismului evreiesc.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe