Grevă generală la metrou şi RATB pe data de 30 septembrie

Garnitură de metrou
Garnitură de metrou (Epoch Times România)
Epoch Times România
04.09.2013

Astăzi, liderul sindical Ion Rădoi anunţă că sindicaliştii din transporturi şi servicii publice, membri ai Federaţiei "ATU - România", se vor aduna în faţa sediului Guvernului, iar pe data de 30 septembrie aceştia vor intra în grevă generală, activitatea de la metrou şi RATB urmând să fie oprită până în jurul orei 16:00.

Protestul de la sediul Guvernului va avea loc joi, între orele 12.00 - 14.30, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Transporturi, Transloc şi Servicii Publice "ATU - România", Ion Rădoi. Tot joi vor fi grupuri de protest ale sindicaliştilor în mai multe judeţe, la sediile prefecturilor.

"Este un program comun al federaţiei şi al sindicatului de la metrou, şi după cum aţi văzut în multe acţiuni, solidari cu noi sunt şi cei de la RATB", a declarat Ion Rădoi.

Angajaţi de la metro sunt nemulţumiţi de îngheţarea salariilor şi de condiţiile de muncă de la Metrorex. La sfârşitul lunii iulie, aceştia au cerut actualizarea salariilor cu rata inflaţiei şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. O altă nemulţumire a acestora este că de la 31 martie angajaţii de la Metrou nu mai au niciun contract colectiv de muncă.

Liderul sindical Vasile Petrariu preşedintele executiv al Sindicatului RATB, a criticat decizia de restructurare a 20% din posturile de conducere şi execuţie ale RATB.

"Solicităm de asemenea Primarului General creşterea fondului de salarii şi majorarea subvenţiei. Atenţionăm asupra pericolului sistării energiei de tracţiune, pentru neplata furnizorilor, astfel încât este posibil să nu mai poată ieşi în trafic tramvaiele şi troleibuzele", a declarat Petrariu.

Sindicatele de la RATB au atras atenţia asupra faptului că aprox. 3.500 de oameni ar urma sa fie daţi afară pentru ca societatea să poată funcţiona cu bugetul alocat până la finele anului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor