Greva din sectorul medical peruan se radicalizează, după ce numeroase cadre medicale au intrat în greva foamei

(photos.com)
Epoch Times România
30.07.2013

Guvernul peruan se arată inflexibil de la declanşarea grevei parţiale din sectorul medical, care revendică salarii mai mari şi mai multe echipamente în spitale, informează ziarul ABC.

Greva medicilor a paralizat de mai multe zile sectorul medical din Peru, care s-a radicalizat prin decizia mai multor cadre medicale de a intra în greva foamei şi a face presiuni asupra guvernului peruan pentru a le susţine revendicările: o ameliorare substanţială a sistemului şi a serviciilor medicale şi o revizuire a salariilor, potrivit ziarului peruan La República.

Opt cadre medicale au decis să se instaleze la porţile Ministerului Sănătăţii şi să intre în greva foamei. În demersul lor, vor fi urmaţi - potrivit preşedintelui Federaţiei Medicale din Perú (FMP), César Palomino - de alţi 25 de medici, după cum au anunţat autorităţile medicale din restul teritoriului peruan.

'Sunt deja 32 de colegi dispuşi să se alăture acestei măsuri. Putem ajunge cu uşurinţă la circa o sută la nivel naţional', a spus el. Palomino a confirmat că va avea o întâlnire cu ministrul adjunct al sănătăţii José del Carmen Sara, căruia îi va înmâna mai multe rapoarte care detaliază strategiile privind realizarea unei reforme medicale de care are nevoie acest sector.

'Dacă nu va ţine seama de aceste planuri, vom radicaliza imediat greva foamei', a avertizat preşedintele FMP.

De la începerea protestelor, ministrul sănătăţii, doamna Midori de Habich, s-a arătat inflexibilă şi, deocamdată, nu s-a pronunţat cu privire la greva foamei în care au intrat mai multe cadre medicale.

Medicii au anunţat că dacă se menţine această politică a tăcerii vor opta pentru înăsprirea grevei foamei, renunţând şi la lichide. 'Voi rămâne aici până când doamna ministru mă va lăsa să mor, ori mă va scoate cu targa', a spus Óscar Munive, unul dintre grevişti.

De la începerea grevei în urmă cu câteva zile, mulţi medici au suferit probleme care decurg din lipsa de alimentaţie, precum scăderi sau creşteri ale tensiunii şi dureri puternice de cap.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor