Grecia va deporta 1.600 de imigranţi arestaţi recent

Poliţia a arestat un grup de emigranţi în Atena, 5 august 2012 (Angelos Tzortzinis / AFP / Getty Images)
Alex Johnston
07.08.2012

Autorităţile elene au declarat că peste 1600 de imigranţi ilegali vor fi deportaţi, după ce poliţia din Atena a luat măsuri aspre împotriva lor, în ultimele zile.

Mai mult de 6.000 de persoane au fost arestate în ultimele zile, dar cele mai multe dintre ele au fost eliberate, a raportat BBC. Duminică, aproximativ 88 de imigranţi ilegali au fost deportaţi în Pakistan.

Ministrul Ordinii Publice, Nikos Dendias, a declarat că represiunea poliţiei este necesară deoarece ţara înglobată în datorii nu mai poate face faţă numărului mare de imigranţi.

"Problema imigraţiei este poate chiar mai mare decât cea financiară", a fost citat el de Athens News. Imigraţia ilegală este o "bombă împotriva bazelor societăţii şi statului", a continuat ministrul.

"Dacă nu vom crea o structură corespunzătoare pentru gestionarea imigraţiei, atunci ne vom prăbuşi", a spus Dendias.

El a afirmat că "invazia de imigranţi" din ultimii ani este cel mai mare aflux cu care s-a confruntat Grecia de la invazia dorienilor, un grup elen, care a avut loc cu mai multe mii de ani în urmă.

Represiunea poliţiei a fost numită ironic Xenios Zeus, după patronul ospitalităţii şi vizitatorilor din Grecia.

În Grecia, "modul în care trăiau imigranţii ilegali era ca şi cum nu ar exista drepturi", a menţionat Dendias, potrivit ziarului Ekathimerini. "Ei locuiau înghesuiţi în apartamente nesănătoase de la subsol."

"Au fost înşelaţi de reţelele de contrabandă să creadă că ar putea să obţină un loc de muncă şi un permis de călătorie în Europa."

"Acum se vor întoarce în ţările lor de origine... Este cel mai bun lucru care li s-ar putea întâmpla", a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor