Grapini: "Informaţia că Guvernul nu înţelege problemele mediului de afaceri, scoasă din context"

Maria Grapini
Maria Grapini (Epoch Times România)
Gina Zaragiu
24.09.2013

Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a comentat că reacţia premierului este corectă în contextul în care acesta nu a avut transcriptul discuţiei.

"Evident că premierul a spus că eu sunt responsabilă cu mediul de afaceri. Asta am spus şi eu, că mie îmi revin responsabilităţile. Am spus că sunt greutăţi, că există un timp lung de răspuns, dar este problema mea. Mă confrunt cu multe lucruri, am venit cu idei multe din mediul privat pe care vreau să le implementez. Am spus că birocraţia este peste tot în lume, dar din păcate operăm cu oameni insuficient de bine pregătiţi. (...). Pe de altă parte, am spus că sunt deficienţe şi în mediul de afaceri. Dându-i-se informaţia că Guvernul nu înţelege problemele mediului de afaceri, scoasă din context, evident că premierul a spus corect că ministrul este responsabil de mediul de afaceri şi că, dacă nu i se pare normal acest fapt, o să găsim alt ministru", a declarat Maria Grapini.

De asemenea, ministrul delegat pentru IMM, a afirmat marţi că "la nivelul întregului Guvern, lucrurile nu se înţeleg întotdeauna perfect atunci când e vorba de IMM-uri. Am impresia că merg, uneori, pe contrasens".

Maria Grapini a declarat că nu are ce să îşi reproşeze în ceea ce priveşte declaraţiile făcute în conferinţă: "Singura problema este că nici mie nu am ce să îmi reproşez pentru că am tot transcriptul. Am fost într-o comunicare corectă cu mediul de afaceri. Dintotdeauna am spus că cele două părţi trebuie să coopereze, sunt deficienţe ale antreprenorilor şi trebuie să şi le corecteze, sunt deficienţe şi în ceea ce priveşte politicile publice. Eu nu am modificat cu nimic discursul meu. Sigur a plecat de la gluma făcută, când Adrian Vasilescu (n.r. consilierul guvernatorului BNR) a spus că prea mult am vorbit de stat. Sigur că am vorbit de stat, pentru că am vorbit de politici publice. Şi atunci am spus că dacă vi se pare că am apăsat prea mult atunci, probabil, că o să intru în Cartea Recordurilor pentru că sunt primul ministru care critică chiar Guvernul din care face el parte. Dar asta a fost o glumă. Am crezut că s-a înţeles spiritul de glumă, dar dacă nu s-a înţeles, asta este", a reiterat Grapini.

Premierul Victor Ponta i-a transmis marţi ministrului pentru IMM-uri Maria Grapini că poate găsi un ministru mai bun, dacă este nemulţumită de relaţia Guvernului cu mediul de afaceri.

"Evident că relaţia dintre Guvern şi mediul de afaceri este în primul rând responsabilitatea doamnei ministru Grapini. Dacă e nemulţumită, sigur, o să găsim un alt ministru, mai bun", a afirmat Ponta, întrebat cum comentează afirmaţia ministrului Maria Grapini, potrivit căreia Guvernul nu înţelege mediul de afaceri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor