Impozit înjumătăţit pentru IMM-uri, doar din 2014, spune Grapini

Maria Grapini (Epoch Times România)
Epoch Times România
26.07.2013

Ministerul Finanţelor face în prezent un studiu de impact în cazul reducerii impozitului la 1,5%.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat vineri pentru Agenţia de presă r/News, că a discutat deja cu premierul Victor Ponta despre varianta revenirii impozitului pe venitul microintreprinderilor la 1,5%, iar proiectul nu va putea fi aplicat decât din 2014.

“Bugetul pe primele şase luni arată că nu se poate din acest an, pentru că nu s-au făcut încasările estimate. Propunerea mea este că acest impozit pe venitul IMM-urilor să revină la 1,5%, faţă de 3% în prezent, abia din 2014″, a precizat Grapini.

Ministrul delegat pentru IMM-uri anunţă că în prezent se face un studiu de impact privind efectele acestui proiect.

“În octombrie o să anunţăm care sunt modificările privind condiţiile de funcţionare ale unei firme. Acum se face un studiu de impact, să vedem care sunt urmările măsurii noastre. Aşteptăm şi rezultatele pe trimestrul III privind starea economiei”, a adăugat Grapini.

Ministrul anunţase în luna mai că impozitul de 3% pe venitul microîntreprinderilor ar putea fi scăzut la 1,5%, începând cu luna iulie.

Plafonul veniturilor pentru microintreprinderi a fost redus în acest an de la 100.000 euro la 65.000 euro, echivalent în lei, iar toate firmele cu capital privat care nu depăşesc acest prag plătesc un impozit de 3% pe veniturile realizate începând cu 1 februarie 2013.

Microintreprinderile din România au fost cele mai afectate de criză, fiind singurul sector din categoria întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) din România care înregistrează o capitalizare negativă, potrivit unui studiu publicat de Coface România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor