Gorj: Sezonul la rafting pe Jiu se deschide cu ocazia mini-vacanţei de 1 Mai

Epoch Times România
23.04.2013

Sezonul la rafting pe râul Jiu se va deschide săptămâna viitoare, când turiştii care vor pleca în mini-vacanţa de 1 Mai vor avea posibilitatea să practice unul dintre cele mai atractive sporturi de agrement, a informat marţi, şeful Serviciul de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Traseul este unul dintre cele mai atractive din România pentru raftingul de agrement, coborârea se face cu bărci pneumatice speciale de rafting de câte 5-6 persoane, la care se adaugă obligatoriu un instructor.

Traseul normal de rafting, între Lainici şi Bumbeşti-Jiu, are o lungime de 12 kilometri, un grad de dificultate II-IV, diferenţă de nivel de 230 de metri, timp de coborâre de circa 1,5 - 3 ore, iar traseul sportiv de rafting, între Livezeni şi Lainici, are o lungime de 10 kilometri, un grad de dificultate III-V, diferenţă de nivel de 255 de metri, timp de coborâre circa 1-2 ore.

Gradul IV este maximum admis în raftingul de agrement şi gradul VI este gradul maxim în rafting.

"Începând de săptămâna viitoare, cu ocazia acestei mini-vacanţe de 1 Mai şi de Paşte, se dă drumul la sezonul de rafting, sunt foarte mulţi tour-operatori din ţară care şi-au anunţat intenţia să vină pe Jiu în această perioadă şi noi sperăm să avem cât mai multe ambarcaţiuni, cât mai mulţi turişti. Ofertele tour-operatorilor sunt atractive pentru că se pot combina elementele specifice Sărbătorilor Pascale cu restul elementelor pe care le propune oferta turistică a judeţului Gorj, respectiv mănăstirile, peşterile, turismul de aventură şi vorbim aici de rafting, de drumeţie, de alpinism, speologie, mountain-bike, toate aceste activităţi putându-se face foarte bine în această perioadă. Sezonul va dura două luni, apa va fi foarte bună pe Jiu pentru că este zăpadă foarte multă la munte şi apa de rafting cea mai bună este cea care provine din topirea zăpezii", a declarat Sabin Cornoiu.

Preţurile pentru o zi la rafting sunt cuprinse între 150 de lei şi 300 de lei, în funcţie de facilităţile care se oferă pe coborâre, unii operatori de turism asigurând cazare, transport şi masă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor