Google suspendă integrarea cu firma chineză Xiaomi după ce un utilizator primeşte fluxuri video din casele altor persoane

.
. (pixabay)

Google a blocat integrarea produselor companiei cu o parte din hardware-ul şi serviciile companiei chineze Xiaomi, după ce un utilizator care a conectat o cameră Xiaomi la Google Home Hub a spus că poate vedea în casele altor persoane, arată Yahoo News.

Proprietarul unei camere de securitate Xiaomi Mijia 1080p a postat pe Reddit că poate vedea fotografii din casele străinilor atunci când încearcă să transmită flux video din camera sa prin Google Home Hub.

O purtătoare de cuvânt a Xiaomi a declarat că problema este rezolvată, dar că ar fi putut impacta până la 1.044 de utilizatori. Ea a susţinut că eroarea a fost eliminată printr-o actualizare făcută pe 26 decembrie 2019, care a fost „proiectată pentru a îmbunătăţi calitatea streamingului camerelor”.

Cu toate acestea, incidentul este bizar, motivaţia nu pare solidă din punct de vedere tehnologic, iar incidentele anterioare ale produselor firmei Xiaomi ridică temeri privind securitatea utilizatorilor.

Google nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a companiei Business Insider, care a început o anchetă asupra cazului. Dar compania americană a suspendat integrarea între dispozitivele Xiaomi şi unele software-ul şi serviciile Google.

Un utilizator Reddit, Dio-V, a raportat că a văzut imaginile din casele altor utilizatori după ce a încercat să transmită fluxul video pe internet, de la camera sa de securitate Xiaomi Mijia folosind serviciile oferite de Google Home Hub.

Imaginile postate de utilizatorul nedumerit au inclus un bărbat adormit pe un scaun, o scară interioară şi chiar un copil care doarme.

Postarea sa a produs nemulţumiri pe social media, numeroşi utilizatori exprimându-şi frustrarea.

O purtătoare de cuvânt a companiei Xiaomi a încercat să minimizeze impactul afirmând că: „Această [problemă] s-a întâmplat doar în condiţii extrem de rare. În acest caz, s-a întâmplat în timpul integrării între [camera] Mi Home Security Camera Basic 1080p şi Google Home Hub cu un ecran de afişare în condiţii slabe de reţea.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat publicaţiei Android Police că „dezactivează integrările Xiaomi pe dispozitivele companiei”, ca urmare a raportului utilizatorului Reddit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură