Google ascunde clienţilor existenţa unui microfon într-un sistem de alarmă pentru locuinţe

(Getty Images)

Google a recunoscut că a instalat microfoane ascunse într-un produs pentru locuinţe şi nu a anunţat clienţii de existenţa lor, potrivit publicaţiei The Independent.

Compania a precizat că nu a intenţionat să ţină secrete dispozitivele de ascultare şi că acest lucru s-a întâmplat din cauza unei “erori”.

Sistemul de alarmă Nest Secure nu a inclus microfonul ca parte a specificaţiilor tehnice, însă nu s-a “intenţionat ca acest lucru să fie secret”, a declarat compania Google.

Prezenţa microfoanelor a devenit cunoscută după ce Google a anunţat că un update de program pentru sistemul Nest Secure îi va permite acestuia să folosească helper-ul Google Assistant – care este activat de voce şi are la bază inteligenţă artificială – pentru a răspunde la întrebări şi comenzi.

Până atunci, pagina de web a produsului nu a specificat că acesta conţinea un microfon. De atunci, pagina a fost actualizată.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat: “Microfonul nu trebuia să fie un secret şi ar fi trebuit să fie inclus în lista cu specificaţiile tehnice. A fost o eroare din partea noastră. Microfonul nu a fost niciodată pornit şi este activat doar când utilizatorii accesează în mod specific acea opţiune.

“Sistemele de securitate folosesc deseori microfoane pentru a oferi caracteristici care se bazează pe detectarea sunetului. Am inclus microfonul în dispozitiv pentru a putea oferi funcţii suplimentare clienţilor noştri în viitor, precum abilitatea de a detecta sticla spartă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură