Gimnastică: Sportiva Andreea Munteanu, premiată de conducerea Consiliului Judeţean Gorj

(Paul Gilham / Getty Images)

Campioana europeană, Andreea Munteanu, originară din comuna gorjeană Bustuchin, a fost premiată, vineri, de conducerea Consiliului Judeţean pentru performanţa obţinută la Sofia.

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a cucerit titlul de campioană a Europei, în sala ''Armeeţ Arena'' de la Sofia. Cu un total de 172,754 puncte, echipa compusă din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu şi Alina Stănilă a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, intrând în posesia medaliilor de aur.

Gimnasta a primit vineri şi suma de 8.000 lei din partea directorilor Complexului Energetic Oltenia şi SC Artego SA.

Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că este foarte mândru de reuşita Andreei Munteanu şi că este convins că, de acum încolo, drumul său va fi plin de realizări.

"Momente aşa plăcute şi emoţionante ar trebui să avem tot timpul. Andreea Munteanu a reuşit ca împreună cu echipa de gimnastică să fie în lotul naţional şi să ocupe prima treaptă în campionatul de la Sofia. Felicitări din tot sufletul, succes pe mai departe şi sunt convins de reuşita ta. Acum doi ani când ne-am întâlnit, de atunci ai spus că vei ajunge în elita gimnasticii româneşti. Sunt convins că drumul tău va fi de acum încolo plin de realizări", a spus Ion Călinoiu.

Andreea Munteanu a afirmat că ceea ce face ea este o muncă grea, dar i se pare mai uşoară deoarece o face cu plăcere. Ea a mai adăugat că a întâmpinat multe momente grele, dar niciodată nu s-a gândit să renunţe la gimnastică.

"Mă simt foarte bine şi sunt bucuroasă că mă aflu aici. E o muncă grea, dar dacă o faci cu plăcere pare mai uşoară. Zilnic lucrez cam 4, maxim 5 ore, dar este o muncă plăcută şi o fac cu plăcere. Vreau să ajung cât mai sus, la Campionatele Mondiale, poate chiar la Olimpiadă. (...) Au fost momente grele, dar nu m-am gândit niciodată să renunţ. Cu ajutorul antrenorilor, al colegilor şi al părinţilor am trecut cu bine peste", a precizat gimnasta.

Tatăl Andreei, Constantin Munteanu, a declarat că titlul primit de fiica sa reprezintă cea mai mare bucurie şi că este convins că "o să demonstreze că poate să facă şi mai mult".

"A fost cea mai mare bucurie a mamei sale, era ziua ei de naştere (în ziua când a câştigat medalia de aur — n.r.), altă bucurie şi alt dar mai mare ca acesta nu există în momentul de faţă. Am fost alături de ea la Sofia timp de trei zile consecutiv şi din tot sufletul ştim că poate să facă şi mai mult. Eforturile sunt foarte mari şi sperăm să ajungă cât mai sus. Sacrificiul a fost foarte mare, o avem de la 5 ani la Deva. (...) În perioada cât au fost micuţe (Andreea şi sora ei, Adelina — n.r.), au întâmpinat multe probleme în viaţa de zi cu zi. Ne-a fost foarte greu să o ştim departe, dar am avut băieţelul care ne-a mai calmat din emoţii, din toate dorinţele sufleteşti de părinte faţă de copii. (...) Pe linie financiară este cel mai greu, sunt costuri imense, cele mai mari costuri sunt cu combustibilul, trebuie să ai o maşină bună ca să poţi duce copilul unde trebuie şi orice copil îşi doreşte să fie îmbrăcat bine, să aibă cât de cât ce trebuie, mai ales că vorbim de sportivi de performanţă. Noi ştim cât de greu se ajunge la performanţă. În perioada cât a fost la Deva, am primit sponsorizări doar din partea domnului primar Ciocea, ne-a dat în fiecare an atât cât a putut", a spus Constantin Munteanu.

Primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, declara în urmă cu câteva zile că va propune consilierilor locali acordarea titlului de cetăţean de onoare al localităţii Andreei Munteanu, ea reprezentând "cel mai bun ambasador al comunei".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport