Tenis: Simona Halep o va întâlni pe Alisa Kleibanova în primul tur la Roland Garros

(THOMAS COEX / AFP / Getty Images)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 4 mondial, o va avea ca adversară pe rusoaica Alisa Kleibanova în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri.

Dacă se va califica în sferturi de finală, Halep are mari şanse să o întâlnească pe Petra Kvitova din Cehia. Jucătoarea română se află pe aceeaşi parte de tablou cu Na Li (China), Jelena Jankovic (Serbia) şi Angelique Kerber (Germania), însă a reuşit să o evite pe cea mai bună jucătoare a lumii, americanca Serena Williams, care va debuta în compania franţuzoaicei Alize Lim.

Potrivit tragerii la sorţi, Monica Niculescu urmează să o întâlnească pe Kaia Kanepi din Estonia (nr.25), în timp ce Sorana Cîrstea şi Alexandra Cadanţu vor avea ca adversare jucătoare venite din calificări.

În turneul masculin, Victor Hănescu îl va întâlni în meciul de debut pe francezul Gael Monfils, cap de serie nr.23 la Roland Garros.

Principalul favorit, spaniolul Rafael Nadal, va debuta împotriva americanului Robby Ginepri, invitat de organizatori, în timp ce sârbul Novak Djokovic, numărul 2 mondial, va juca în meciul de debut cu portughezul Joao Sousa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport