Box: Jo Jo Dan victorios în gala de la Pointe-Clăire (Canada)

(photos.com)

Pugilistul român Jo Jo Dan (alias Ionuţ Dan Ion) l-a învins pe polonezul Lukasz Janik, prin KO tehnic în repriza a cincea a unui meci programat pentru opt runde la categoria semimijlocie, joi seara, într-o gală care s-a desfăşurat la Holiday Inn din Pointe-Clăire (Canada).

Jo Jo Dan (32 ani) şi-a trecut astfel în palmares a 33 sa victorie la profesionişti (18 prin KO), faţă de numai două înfrângeri. Janik (25 ani), la primul său meci peste Ocean, are 11 victorii, 6 înfrângeri şi un meci nul.

Jo Jo Dan, numărul doi în ierarhia IBF, speră acum la un meci important, pentru o centură, în această toamnă, iar succesul în faţa lui Janik să îi aducă o urcare în ierarhiile WBC (locul 6 acum) sau WBA (locul 8).

Boxerul român şi-a dominat complet adversarul, relatează presa canadiană, trecându-şi în cont rundă după rundă, înainte ca arbitrul să oprească meciul după 43 de secunde din repriza a cincea, în urma unei serii de lovituri expediate de Jo Jo Dan la corp şi la la cap.

''La începutul meciului am încercat prea mult să îi dau lovituri puternice. Apoi am ascultat sfaturile antrenorilor şi am dat drumul la mâini. A fost un adversar pentru a mă menţine în formă, dar a trebuit să fiu atent al mâna sa dreaptă'', a declarat românul după victoria cu Janik.

Ionuţ Ion vizează acum un meci de baraj pentru a deveni challenger-ul obligatoriu al campionului american Shawn Porter, care în mod normal ar trebui să îşi apere centura în lunile următoare în faţa englezului Kell Brook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport