Ghiţă şi Roşca Stănescu zboară din USL dacă se mai ameninţă în public, avertizează Ponta

Sorin Roşca Stănescu, PNL
Sorin Roşca Stănescu, PNL (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
19.02.2013

Dacă vor continuă să se mai acuze public legat de cine este "mai mogul şi mai securist", senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu şi deputatul PSD Sebastian Ghiţă vor pleca din USL, a avertizat copreşedintele PSD Victor Ponta. Premierul a precizat că decizia a fost luată luni, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Am discutat azi cu Antonescu acest episod tragi-comic şi am decis: prima dată când unul dintre cei doi (Sebastian Ghiţă şi Sorin Roşca Stănescu - n.r.) are de discutat cine e mai securist sau mai mogul, pleacă imediat din USL. Şi îi dăm afară. Dacă au aceste probleme importante de rezolvat între ei, să nu le facă în calitate de membri ai USL. Părerea lui SRS despre mine e interesantă, dar trebuie să o spună în privat", a precizat Victor Ponta luni seară, la Realitatea TV.

Sorin Roşca Stănescu şi Sebastian Ghiţă s-au atacat toată săptămâna trecută în presă, acuzându-se reciproc de apartenenţa la serviciile secrete.

De partea lui Roşca Stănescu şi Dan Voiculescu, a intervenit şi omul de afaceri Ioan Niculae, care a susţinut că telefonul său este ascultat din 1997 şi că Ghiţă e colaborator al SRI.

Sorin Roşca Stănescu, senator PNL, a declarat că legile siguranţei trebuie modificate pentru deconspirarea ofiţerilor acoperiţi şi l-a acuzat pe ghiţă de incompatibilitate, întrucât este şi secretar al Comisiei parlamentare de control a SRI.

Senatorul PNL l-a acuzat pe patronul România TV, deputatul PSD Sebastian Ghiţă, că este ofiţer acoperit şi că, în mod direct, coordonează campania de denigrare a PNL, prin falsuri, prin televiziunea pe care o conduce.

Ghiţă i-a numit pe liberalul Sorin Roşca Stănescu, patronul trustului Intact, pe preşedintele de onoare al PC Dan Voiculescu şi pe omul de afaceri Ioan Niculae "fosile comunistoide" cu legături de bani şi interese cu Rusia, acuzându-i că atacă serviciile secrete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor