George şi Amal Clooney vizitează refugiaţii sirieni din Berlin (video)


George şi Amal Clooney s-au întâlnit cu cancelarul german Angela Merkel la sediul guvernului german
George şi Amal Clooney s-au întâlnit cu cancelarul german Angela Merkel la sediul guvernului german (German Government Press Office)

Actorul George Clooney şi soţia sa, Amal Clooney, s-au întâlnit, marţi, cu trei familii de refugiaţi sirieni din Berlin, pentru a le asculta poveştile şi a sensibiliza publicul în legătură cu cea mai gravă criză a refugiaţilor care are loc în Europa ca urmare a războiului din Siria.

"Acum 100 de ani toţi am fost refugiaţi în Statele Unite ale Americii", a declarat actorul american. "Noi toţi am fost în situaţia voastră şi cred că nu facem suficient să ne amintim de acest lucru".

Reuniunea a fost organizată de către Comitetul Internaţional de salvare (International Rescue Committee/IRC), un ONG creat de Albert Einstein în 1933, care a înregistrat întâlnirea şi a postat-o pe contul său de Facebook.

Un bărbat a relatat despre torturile pe care le-a suferit în închisoare, fiind deţinut ca prizonier politic. Una dintre femeile prezente a povestit cum şi-a ascuns copiii în casă în timpul unui bombardament. În timp ce povestea, fiica ei, care stătea pe podea, plângea.

"Numărul refugiaţilor este copleşitor şi totuşi este foarte uşor să devină un lucru de nimic în mintea noastră. Dar, văzând un copil plângând, atunci când îşi aminteşte povestea, este imposibil de ignorat", a împărtăşit actorul de la Hollywood una dintre impresiile cu care a plecat de la această întâlnire. George Clooney şi-a exprimat, de asemenea, poziţia şi a declarat că Statele Unite ar trebui să fie o ţară mai tolerantă cu migranţii.

Soţia sa, Amal Clooney, avocată specializată în apărarea drepturilor omului, a profitat de ocazie povestind familiilor prezente că şi ea este, de asemenea, refugiat: " Eu şi familia mea am fugit de violenţa din Liban în anii optzeci pentru a ajunge în Europa".

Acum câteva săptămâni, familia Clooney s-a întâlnit cu cancelarul german Angela Merkel, la sediul guvernului german, pentru a aborda acest subiect. Actorul a declarat că a dorit să o întrebe ce ar putea face şi cum ar putea ajuta. "Sunt absolut de acord cu politica referitoare la criza refugiaţilor pe care o desfăşoară cancelarul", a declarat actorul, subliniind din nou că ţara sa ar trebui să se implice mai mult în drama refugiaţilor, relatează El Pais.

Războiul civil din Siria a lăsat peste 270.000 de morţi şi cinci milioane de persoane strămutate, iar vocile a numeroase celebrităţi s-au făcut auzite pentru a apăra victimele acestei crize umanitare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe