George Copos ar vrea să lase Rapidul pe mâna lui Gruia Stoica

George Copos (Epoch Times România)
Bogdan Costea
19.03.2013

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, susţine că echipa ar rămâne pe mâini bune în cazul în care omul de afaceri Gruia Stoica cumpără gruparea giuleşteană.

"M-aş bucura enorm de mult pentru Rapid dacă se realizează tranzacţia cu domnul Gruia Stoica. Este un om extraordinar, un om potent financiar, l-am cunoscut acum câteva zile. Rapid rămâne pe mâini bune, categoric. Ar fi cea mai mare bucurie pentru mine ca dânsul să preia clubul", a spus Copos.

Oficialul rapidist susţine că este dispus să cedeze gratuit acţiunile pe care le deţine cu condiţia ca Gruia Stoica să preia datoriile care rămân după admiterea tabelului de creanţe de către Tribunalul Bucureşti în dosarul de insolvenţă al clubului.

"Pe mine nu mă interesează niciun ban, preţul chiar nu contează. Noi am cheltuit în ultimii ani 23,5 milioane de euro şi suntem dispuşi să renunţăm la tot. Cumpărătorul ar trebui să achite ceea ce rămâne după insolvenţă, după definitivarea tabelului de creanţe", afirmă Copos.

Pe de altă parte, omul de afaceri Gruia Stoica susţine că analizează propunerea făcută de acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, privind cumpărarea grupării giuleştene.

"A existat o invitaţie la dialog din partea domnului George Copos, pentru cumpărarea clubului de fotbal Rapid, invitaţie pe care am onorat-o cu plăcere, dar care, încă, nu s-a finalizat prin adoptarea unei decizii. Analizăm în continuare propunerea făcută. Lucrurile sunt încă fluide, iar o decizie nu este încă cristalizată", menţionează, într-un comunicat de presă, omul de afaceri care ocupă funcţia de preşedinte al Grampet Group.

Gruia Stoica susţine că înainte de a lua o decizie privind achiziţia clubului de fotbal va efectua un audit amănunţit. "Cu siguranţă că nu voi decide să preiau clubul de fotbal Rapid fără un audit amănunţit.

Sutele de mii de fani al Rapidului, dar şi cei aproximativ 9.000 de angajaţi ai Grampet Group merită o decizie atent cântărită", precizează Stoica.

Cotidianul prosport a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că omul de afaceri Gruia Stoica intenţionează să cumpere pachetul de acţiuni al FC Rapid deţinut de George Copos şi să îl instaleze în funcţia de manager general pe Ioan Andone, lucru confirmat de antrenor.

George Copos a mai încercat în două rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008 şi 2009, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher şi Lutz Stache au eşuat.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 de lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor