Gabriel Oprea vrea înăsprirea pedepselor pentru ultraj

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

În contextul accidentării unui poliţist aflat în exerciţiul funcţiunii de către un şofer băut, ministrul de interne Gabriel Oprea doreşte modificarea Codului Penal, scrie stiripesurse.ro

“Evenimentele înregistrate în ultimul timp, cât şi analizele pe care le-am făcut cu structurile de specialitate ale MAI, mă determină să am această iniţiativă. Susţin cu tărie, că cei care reprezintă autoritatea statului trebuie să fie respectaţi şi mai bine protejaţi de lege”, a declarat viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Potrivit sursei citate, la iniţiativa vicepremierului Gabriel Oprea, Ministerul Afacerilor Interne a elaborat un proiect de modificare a două articole din Codul Penal, respectiv, Articolul 257 - Ultrajul şi Articolul 279 - Ultrajul judiciar, propunând majorarea cu două treimi a pedepselor pentru aceste fapte, cu scopul de a descuraja acţiunile violente îndreptate împotriva reprezentanţilor autorităţii statului.

De asemenea, proiectul legislativ include majorarea pedepselor pentru faptele de ultraj care au ca victime celelalte categorii de funcţionari publici care îndeplinesc funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Proiectul fost înaintat Ministerului Justiţiei, având în vedere competenţele acestuia de reglementare a cadrului normativ şi instituţional al sistemului judiciar şi al înfăptuirii justiţiei ca serviciu public.

MAI mai precizează că în anul 2014 au fost sesizate 591 de fapte de ultraj, iar în primele 6 luni ale anului 2015, au fost sesizate 247.

Reamintim că în acest weekend un poliţist a fost lovit cu maşina de un afacerist turc, aflat în stare de ebrietate. Omul legii a fost luat pe capotă de şoferul care n-a vrut să oprească la un control de rutină, purtat de maşină circa 500 de metri şi apoi aruncat pe carosabil. Potrivit medicilor, poliţistul are plămânul perforat în şase locuri şi respiră cu ajutorul aparatelor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne