Geoană: Ponta a aruncat prosopul. Vrea să iasă din scenă fără a lăsa impresia că a dat bir cu fugiţii

Mircea Geoană.
Mircea Geoană. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

În câteva săptămâni, cel mai probabil la începutul noii sesiuni, Cabinetul Ponta 4 va fi înlocuit cu un guvern minoritar, cu susţinere parlamentară, după ce premierul va pleca din proprie iniţiativă din fruntea Executivului, aşa cum a plecat şi de la conducerea PSD, a declarat marţi seară, la Digi Tv, senatorul Mircea Geoană, preşedinte al Partidului Social Românesc.

"Victor Ponta a aruncat prosopul. Cred că îşi caută o manieră de a ieşi din scenă cu daune cât mai mici, pentru a nu da sentimentul că a dat bir cu fugiţii", a precizat Mircea Geoană, citat de Mediafax.

În opinia fostului preşedinte al PSD, actualul Executiv va fi înlocuit cu un guvern minoritar, cu susţinere parlamentară. Cât despre scenariul potrivit căruia în locul lui Ponta se va instala un alt guvern al actualei coaliţii guvernamentale, condus de şeful UNPR, Gabriel Oprea, senatorul susţine că o astfel de variantă nu ar fi agreată de preşedintele Klaus Iohannis.

Cu riscul alegerilor anticipate, dacă prima variantă de premier a preşedintelui Iohannis va avea probleme la votul din Parlament, Mircea Geoană este de părere că sigur va trece a doua sau a treia propunere.

Revenind la Victor Ponta, senatorul consideră că actualul şef al Executivului nu mai este premier de facto, pentru că se confruntă cu o gravă problemă de autoritate de când partidul a fost preluat de Liviu Dragnea, miniştrii săi trebuind să dea acum socoteală în faţa partidului.

Mircea Geoană susţine că PSD a fost practic acaparat de "un grup de cetăţeni" care nu au nicio legătură cu "principiile de integritate şi profesionalism", iar Liviu Dragnea şi-a depăşit total competenţele în momentul în care s-a erijat în liderul unui partid de dimensiunea PSD.

"Niciodată PSD nu a avut o ofertă atât de precară de leadership", în contextul în care partidul a fost condus de-a lungul timpului de "personalităţi de anvergură ale statului român", mai mult sau mai puţin controversate, a concluzionat Mircea Geoană.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne