Gabriel Oprea le măreşte substanţial salariile celor mai înalţi demnitari din stat

Victor Ponta şi Klaus Iohannis
Victor Ponta şi Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ)

În ultima sa zi de premier interimar, acum că premierul Victor Ponta s-a întors în ţară şi s-a declarat pregătit să îşi reia prerogativele de joi, Gabriel Oprea a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a mărit substanţial salariile celor mai înalţi demnitari din stat.

Preşedintele ţării, premierul, şefii celor două camere ale Parlamentului vor avea un salariu brut de 21.540 de lei, iar net de 15.108 lei, începând cu 1 august 2015, la nivelul indemnizaţiei preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reiese din ordonanţa privind majorarea indemnizaţiilor lunare pentru cele mai înalte funcţii de demnitate publică din România, citată de Agerpres.

Vicepremierul ţării, adică chir Oprea, va avea o indemnizaţie lunară brută de 20.000 de lei, suma netă pe care o va încasa lunar fiind de 14.024 de lei.

La rândul lor, miniştrii şi şefii de servicii de informaţii — SRI, SIE, STS şi SPP — vor avea o indemnizaţie lunară de 19.055 de lei brut, suma netă pe care urmează să o încaseze fiind de 13.365 de lei.

"În total sunt 48 de funcţii vizate de această ordonanţă", a declarat Gabriel Oprea, adăugând că "noul nivel de salarizare ţine cont de reperul pe care îl reprezintă salarizarea în justiţie, şi anume remunerarea funcţiilor de preşedinte şi judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.