Klaus Iohannis: Mărirea salariilor miniştrilor, o măsură „înţeleaptă şi cu bătaie lungă”

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că intenţia Guvernului de a creşte salariile miniştrilor este „înţeleaptă şi cu bătaie lungă” şi poate fi încadrată la categoria „prevenirea corupţiei”, relatează Agerpres.

„Am înţeles că există o intenţie a Guvernului de a creşte salariile miniştrilor. Mi se pare o intenţie înţeleaptă şi cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţiei. Până la urmă este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar trebuie să reflecte într-o măsură rezonabilă poziţia în stat”, a declarat preşedintele, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a mai declarat că în ministere există funcţionari cu salarii mult mai mari decât ale unui ministru şi că, din punctul său de vedere, această situaţie nu a fost rezolvată din raţiuni pur populiste.

„Ştiu că miniştrii sunt de multe ori în situaţia ca în propriul minister un număr mare de funcţionari să aibă o remuneraţie considerabil mai mare decât ministrul, lucru care nu poate fi o soluţie. De asemenea, cred că din raţiuni pur populiste nu s-a rezolvat până acum această situaţie", a arătat Iohannis.

Reamintim că premierul interimar Gabriel Oprea a anunţat miercuri că Guvernul a adoptat ordonanţă prin care salariile lunare ale demnitarilor se vor majora de luna următoare şi a prefigurat creşteri salariale pentru toţi bugetarii României.

În linie cu declaraţiile lui Iohannis, Oprea a asimilat această măsură luptei anticorupţie, şi a afirmat că salarizarea din sistemul public „nu este un act populist, ci o exigenţă”.

„Nu ne putem preface că este normal ca un preşedinte de ţară să primească la final de lună 1.500 de euro", a declarat generalul Oprea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne