Fuziunea PNL-PDL îi aduce lui Tăriceanu noi membri de partid

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Fuziunea PNL-PDL îi aduce lui Tăriceanu doi noi membri de partid. Dezamăgiţi de fuziune, senatorul de Timiş Petru Ehegartner şi deputatul de Cluj Steluţa Cătăniciu au demisionat duminică din PNL pentru a se alătura grupului de liberali format în jurul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Este o decizie pe care am luat-o cu foarte multă greutate, pentru că eu nu am fost membru al altui partid, sunt din 1990 în PNL. Deşi am anunţat de mai multă vreme că nu sunt de acord cu ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în partid, cu ieşirea de a guvernare, cu aderarea la PPE, cu fuziunea şi aşa mai departe, am sperat până în ultimul moment că lucrurile vor reveni, pentru că reacţia din interior de insatisfacţie există, dar nu este manifestată”, a declarat Ehegartner, potrivit Mediafax.

La rândul său, deputatul de Cluj Steluţa Cătăniciu, vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, a demisionat şi ea din PNL, declarând că, prin gestul său, îşi menţine poziţia de a fi împotriva fuziunii cu PDL, opinie pe care a exprimat-o şi la Congresul PNL din 28 iunie.

"Din păcate, prin fuziunea cu PDL s-a renunţat la fuziunea bunului-simţ, de care oricum PNL se rătăcise în ultimul timp, prin noi înşine a devenit verde înrourat şi în scurt timp se va renunţa şi la semnificaţia celor 139 de ani de istorie liberală, greu de purtat în spate dacă nu crezi în aceste valori”, a afirmat deputatul de Cluj.

"Rămân liberal, cu valorile liberale pe care le preţuiesc şi alături de cei care respectă aceste valori”, a adăugat Steluţa Cătăniciu, justificându-şi dorinţa de a se înscrie în partidul lui Popescu Tăriceanu, cel care, reamintim, a părăsit PNL-ul după ieşirea partidului de la guvernare, pentru a susţine ideea refacerii USL.

Tăriceanu, numit preşedinte al Senatului de Victor Ponta, a preluat recent un partid cu sediul într-un apartament din Braşov, Partidul Naţional al Mediului. La începutul lui august, formaţiunea îşi va schimba numele în Partidul Liberal Reformator pentru a îi primi pe toţi cei care au părăsit PNL-ul, nemulţumiţi de conducere, de fuziunea cu PDL etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne